Lovendegem in Man Bijt Hond

( Dit is er eentje voor alle mensen die me ooit gevraagd hebben of ik Gents kan praten. Neen, ik heb een meetjeslandse tongval, met een kleine Gentse invloed. En het enige dialect dat ik (een beetje) kan, is Lovendegems. Meestal willen ze dan horen hoe dat gaat, meestal wil ik dan geen demonstratie geven wegens ambetant.)

Alleszins: ik had er al van gehoord, op het zondagse eten bij mijn ouders… het dorp waar ik opgegroeid ben was iedere dag in Man Bijt Hond vorige week. Zelf heb ik het niet gezien, edoch: gelukkig is er youtube! Dus kan de hele wereld meegenieten van de filosoferende gemeentewerkers.

5 thoughts on “Lovendegem in Man Bijt Hond

  1. ‘t Is een plezant dialectje en ik snap het wel, hoor. Ik zou eens moeten nakijken waar Lovendegem ligt want ik kan het absoluut niet plaatsen.
    Dit stukje (over de reïncarnatie) was ook nog op De Wereld Draait Door deze week, grappig!

  2. Als je van Gent naar de kust rijdt N9 komt je eerst langs Mariakerke en dan heb je Lovendegem (zo’n kleine 10 km van Gent )

  3. Dju. Er heeft soms niemand de uitzending met daarin de gemeentelijke ontvanger van Lovendegem die zich, alle originaliteit nog aan toe, als vrouw verkleed had?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *