Het is een beetje triest, eigenlijk.

Bij het bezoek aan de dierenarts werd het monster ook routineus even gewogen. Zo gaat dat daar namelijk. Bleek het beestje sinds april vorig jaar opnieuw een kilo bijgekomen te zijn. Dat maakt dat wij dus nu een kater hebben van 6,8 kg.

Ahum.

De dierenarts keek ietwat vermanend en sprak dat hij echt niet boven de zeven kilo mag gaan. En dus geven we hem nu eten in de portie zoals dat op de zak van whiskas staat aangegeven.
Dat ratsoen is zowat de helft van normale portie, en ik zweer u dat hij me aankijkt alsof ik stiepelzot ben geworden.

9 thoughts on “Het is een beetje triest, eigenlijk.

 1. Ik vind het eerder triest dat jullie hem teveel gaven 🙁 Antoon deed dat ook altijd, en het is niét goed voor je kat!

 2. Maar maar! een kat moet altijd eten staan hebben, zegt de veearts. dus als zijn bakje leeg is, dan vul ik dat.
  toch?

 3. Ook al ken ik niks van katten, toch kan ik me er wel iets bij voorstellen… Hoe die beesten een mens kunnen manipuleren!!

 4. Hebben wij even geluk zeg! Blijkbaar is ons katerbeest van een groter merk, want hij overstijgt ruim de 8 kg en de dierenarts vindt dat prima…

  (Ik vind dat minder prima, vooral als hij ‘s nachts op mijn buik springt. Dat komt aan.)

 5. Onze kater staat op een anderssoortig dieet. Wegens 4 kiezen getrokken mag hij nu enkel nog van dat vies natvoer. Vroeger (toen hij het enkel bij grote uitzondering kreeg) was hij daar absoluut zot van, nu probeert hij de droge brokken van zijn makker af te snoepen.
  Averechts, ge hebt daar geen gedacht van 🙂

 6. Amai, da’s inderdaad een flinke brok kater.

  Hier staat ook altijd eten (korrels, natvoer krijgen ze hier niet) en onze exemplaren wegen 4 kg (de buren vragen ons of hij wel eten krijgt) en 3,1 kg (kleine kattin).

 7. stop met whiskas geven. Veel te zout en veel te weinig voedingsstoffen. Geef Iams, eukanuba of royal Canin en dat in de aanbevolen hoeveelheid. Geen te dikke kater is het resultaat. succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *