De loodjes.

Als ik naar januari 2008 kijk. Of januari 2007, of 2006, dan komt elk jaar het zelfde terug. Tegen vandaag ben ik stikkapot. Mijn hoofd is suf van het verbeteren, mijn schouders doen pijn van te lang aan een computer zitten. De examens zijn voor mij de meest vermoeiende en ook wel de saaiste periode van het jaar. Dat is dit jaar niet anders. Het zijn vooral de hoeveelheden die de doodsteek geven, merk ik: massa’s studenten, één na één, examen na examen.

En het ergste moet nog komen: volgende week neem ik vijf dagen lang mondelinge examens af. I better brace myself.

6 thoughts on “De loodjes.

 1. Ik snap het toch niet hoor. Het geklaag van leerkrachten werkt echt op de zenuwen.
  In een privé bedrijf sta je elke dag onder druk. Ik zeg niet dat jullie de gemakkelijkste job ter wereld hebben maar een beetje relativeren en alles in de juiste context plaatsen kan toch geen kwaad zeker?

 2. Haha! en ik was nog niet eens aan het klagen, ik zei enkel dat ik moe aan het worden was.

  Lieve Gene: ga zelf in het onderwijs als het bij ons zoveel beter is. Er zijn leerkachten te kort, het is fijn werk en waarschijnlijk veel gemakkelijker dan wat u nu doet, zo blijkt.

  Maar heel even for the record: als ik op mijn blog wil zeggen dat ik moe ben, dan mag ik dat. En u heeft daar niks over te zeggen.

  En ja, ik ben defensief op dit gebied. Dat u mij beledigt, dat kan mij eerlijk gezegd geen bal schelen. Maar dat u de honderden studenten die ik jaarlijks zie afstuderen klagende tamzakken noemt, daar wil ik gaarne nog eens over in discussie gaan.

 3. i. ik wou je absoluut niet beledigen en ik zeg ook niet dat het in het onderwijs zoveel beter is. Ik wil gewoon zeggen dat jullie job niet speciale of zwaarder is dan een andere job.
  Dit laten veel leerkrachten uitschijnen.

  Ik wou hier geen discussie starten hoor!

  terug vriendjes? 😉

 4. Bovendien vindt iedereen dit het uitgelezen moment om allerlei vergaderingen en studiedagen te plannen wegens toch geen lessen. Aan de cursussen voor semester 2 moet uiteraard ook nog duchtig gesleuteld worden.
  Maar wij klagen niet… het blijft een boeiende job. Af en toe eens stresserend, dat wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *