The interwebs can be a scary place.

Pietel vertelt over een gyproc-artikel en hoe de discussie daar nogal vreemd is, bij momenten. En dat hij aanzien wordt voor SOS Piet, door sommigen. Het is een vreemde plaats, het internet. We herinneren ons allemaal de fanclub van natalia. Die toevallig dezelfde maatschappelijke zetel heeft als de club van de chinese en japanse tattoeerders. Zelf heb ik de Smartschool-hackers en de telenet-klachten. Edoch: het meest indrukwekkend zijn bij mij de mails die ik binnenkrijg via mijn contactformulier. Deze week nog.

karin H*** wrote:
Ik wil voortaan graag de nieuwsbrief per mail ontvangen inplaats met de post.

Gr,
Karin H***

euhm. ok Karin. Ik zal de niet bestaande nieuwsbrief nooit meer per nog nooit gebruikte post verzenden, dan.

Ene S*** deed vorige week een poging om in contact te komen met yours truly.

Het is altijd zeer aangenaam om die teksten te lezen. Ik vond op je site ook iets over “popswatch”. Een vriendin van mij draagt nog altijd een popswatch, daarom moest ik er toch aan denken. Hopelijk stuur je een berichtje terug.

Als iemand een nieuw vriendje zoekt: adres op eenvoudig verzoek te verkrijgen.

Het is echter niet allemaal leutig. Soms zijn de mails die ik binnenkrijg zo schrijnend dat mijn hart ter plekke breekt.

v*** wrote:
wil graag eens weten wat er allemaal in men mama is opgegaan als ze is gestorven en wat ze allemaal weten over haar

En u? Krijgt u ook weleens vreemde mailtjes?

6 thoughts on “The interwebs can be a scary place.

  1. Mensen die hun fysiek thuisadres doormailen om een elektronische nieuwsbrief te ontvangen, qua wereldvreemdheid kan het tellen.

  2. Ik ben op de korte tijd dat ik aan het bloggen ben ook al enkele keren verrast geweest door de in mijn ogen wat vreemde en vooral heel nieuwsgierige reacties. Of ik eens iets over mijn beroep wil schrijven. Wat ik doe voor werk. Wat mijn asl is (volgens mijn man staat asl voor age, sexe, location). Wat mijn adres op Facebook is. Ik weet niet goed wat ik met die reacties moet, dus doe ik niets. Wat ik dan weer niet erg beleefd vind, maar ja.

  3. Ik krijg weleens mails van laatstejaars die me studie-advies vragen omdat ze later ook veel willen reizen en niet weten wat ze daarvoor moeten studeren.

    Of ooit iemand gehad die me uit “pure interesse” vroeg wat voor project ik in X aan het doen was en voor welke opdrachtgever. Toen ik haar naam googelde bleek ze voor een concurrent te werken, niet echt snugger dus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *