Metatale.

*schok*

Er zijn dus mensen die dat in de gaten houden op welke plaats ze staan in de hithoer-lijst? Werkelijk? Ik dacht nu zo dat iedereen daar een jaar geleden ofzo al mee gestopt was.
Boy, was I wrong. Er klopt iets niet en de verontwaardiging spat luttele minuten later weer overal van het scherm over verloren rankings en al. Bart zegt dat het kapot is, het spel, en dat ze het gaan maken. Dus tegen de volgende barcamp zal het vast in orde zijn. Oef hoor. Dan weet iedereen weer hoeveel hij waard is.

Aniehoew. Eens de echte Top-100 online is, stel ik voor dat Tom die eens bespreekt, zoals in the good old days. Het is namelijk zo lang geleden dat hij nog eens iemand heeft uitgelachen dat ik begin te denken dat hij ziek is. Ofwel is hij gelukkig. Wat het ook is: het is niet goed voor zijn blog. Komkeertrug, Tom.

10 thoughts on “Metatale.

 1. Huh? Wat is dat voor iets? Als nog ‘jonge’ blogger heb ik hier nog nooit van gehoord. ‘Metatale’ googelen leert me wel wat bij, maar niet echt veel. Begrijp ik het goed dat er een site bestaat waarop een ranking wordt bijgehouden van blogs? Hoe berekenen ze dat? En wat is het nut/belang daarvan? Graag wat licht in de duisternis voor mij.

 2. Awel. Metatale, dat is een lijst, met een algoritme erachter dat niemand kent, die meet wie de populairste blog is van vlaanderen. en die tool wordt verkocht aan marketeers en dan krijgt ge geld en cadeautjes als ge hoog staat. en uw ego wordt gestreeld, want ge hebt lijk invloed en al.

 3. ‘t is te zeggen: ze meten wie de meest *invloedrijke* blog is, en niet in het algemeen, maar specifiek. Gelijk: “welk blog kan het meest mensen beïnvloeden in hun keuze voor een nieuw fototoestel”, of “als ik mensen meer fruit wil doen kopen, wie laat ik daar best een artikel over schrijven”.

  Dat heeft lang niet alleen met populariteit te maken: het kan zijn dat een blog met tien lezers invloedrijker is dan een blog met tienduizend lezers, als het maar de *juiste* tien man zijn.

  En die top 100, daar zeggen ze zelf van dat het zever is en dat het alleen dient om mensen naar hun site te lokken en over hun ding te laten babbelen.

 4. Ik heb dus geluk, ik. Aangezien ik zeker en vast niet de populairste noch de invloedrijkste blog heb, moet ik mij daar allemaal niets van aantrekken.

 5. Ah, cadeautjes krijgen! Dat spreekt me wel aan. Zal ik morgen eens een invloedrijk berichtje schrijven? Wie weet waar ik eindig in hun top 100. En, goh, bij nader inzien had ik misschien moeten schrijven dat er nog véél carnavalskostuumpjes te krijgen zijn in de Aldi… Of misschien lokt mijn bericht over het Aldigevecht wel juist veel volk naar daar. Altijd wat te beleven in de Aldi!
  Pfff, als je met die dingen in je achterhoofd moet gaan schrijven… Niks aan en véél te vermoeiend voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *