Pfieuw.

Het grote voordeel van examens voor de kerstvakantie, is volgens mij de kerstvakantie die erop volgt. Of in het hoger onderwijs: de intersemestriële vakantie die nu bezig is. Een week uitblazen na de examens.
Wij hebben er met onze opleiding echter voor gekozen om die week vakantie te verschuiven naar de traditionele krokusvakantie (die je normaal niet hebt, in het hoger). Er zijn daar veel voordelen aan verbonden: de collega’s met kindjes moeten geen opvang voorzien, de collega’s met partners in het basis-of-secundair onderwijs hebben samen vakantie, en we verliezen geen stageweken (als de stagescholen niet werken, kunt ge geen studenten op stage sturen, inderdaad). Edoch: we hebben een klein detail over het hoofd gezien. Maandag, de dag dat de punten binnenmoesten, was meteen ook de dag dat het nieuwe semester begon. Afronden, even ademen enzo was er dus niet bij. Dat is raar en een beetje vermoeiend.

Maar! Redenen ook om vrolijk te zijn: dit semester wordt bijzonder interessant voor mij. Er is een nieuw vak rond diversiteit én in kleuter ga ik gigantisch veel didactiek geven dit semester. Nieuwe zaken! Spannende lessen! Uitproberen!
En: donderdag bespreken we een nieuw keuzevak voor het curriculum van volgend jaar waarvoor ik massa’s ideeën heb.

2 thoughts on “Pfieuw.

  1. Aan onze hogeschool is het momenteel verbeterweek. Alleen: de punten moesten maandag al ingediend zijn. Tijd voor studiedagen dus. Het Velov/Veloncongres was interessant en vaak ook inspirerend. De volgende dagen verder werken aan de nieuwe cursussen, gesprekken met studenten, ook nog het tweede semester plannen. Maar dan… weekend en eindelijk eens tijd maken voor thuis. Hier kijk ik echt naar uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *