Hm.

Daarnet op de R4, dat is de ring rond gent, was ik een camionette voorbij aan het steken. Er zijn daar twee rijvakkken, op de R4, en ge moogt 90 rijden. Wat ik ook deed. Dat was blijkbaar niet naar de zin van een meneer die duchtig met zijn lichten flikkerend op een halve meter van mijn bumper kwam hangen. Toen ik de camionette voorbij was en weer naar het eerste vak ging reed hij mij voorbij, toeterde, deed een gebaar dat ik van mijn moeder niet mag herhalen en flitste toen weg. Beduidend sneller dan 90 dus.

Vijf km verder stond dezelfde wagen aan de kant, tegen de vangrail, een telefonerende en wild gesticulerende meneer ernaast. Ik heb daar weinig compassie mee. Maar met die twee mensen die 100 m verder ook op de pechstrook stonden, met een ingedeukte achterkant, wel.

3 thoughts on “Hm.

  1. Wow. Hoe vaak heb ik al niet gedacht “Rij uzelven straks maar te pletter, voor mijn part”, als er mij weer zo’n zot voorbijsteekt?
    Maar bij u lúkt dat dus blijkbaar ook nog eens.
    Ferm, echt ferm.

  2. Als zulke mensen hun schip te pletter rijden – en dat wens ik hen toe – laat het dan tegen een boom zijn. Niet tegen andere mensen. Ik word daar echt vree kwaad van, van zo’n flikkeraars…

  3. Uw moeder zou het u wel vergeven, moest je dat gebaar herhalen naar de telefonerende meneer. Denk ik. Af en toe mag leedvermaak gevisualiseerd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *