“Veel”, dat is ook relatief, vind ik.

De bezigheid van deze middag: de kleerkast uitsorteren. De dingen die ik twijfelend bekijk in een zak voor de kringloopwinkel (note to self: MORGEN naar de kringloopwinkel brengen, anders haalt ge de helft weer uit de zak de komende dagen), de dingen die ik momenteel niet aankan wegens uitpuilende buik naar de bovenste rekken verhuisd, de andere dingen netjes opvouwen.

Conclusie van het gebeuren: als ik ooit opnieuw mijn kledingmaat terugkrijg van voorheen, hoef ik in principe nooit meer topjes te kopen. Er liggen er –letterlijk – meer dan honderd in mijn kast.

Let wel: ik zeg “in principe” é. Het is nog afwachten of ik mij aan principes wens te houden.

6 thoughts on ““Veel”, dat is ook relatief, vind ik.

 1. Ik ben hier heel de voormiddag met net hetzelfde bezig geweest en ik heb al 4 zakken ONMIDDELLIJK weggebracht om dezelfde reden . ‘k Heb precies wat plaats in mijn kleerkast nu .

 2. Hier hetzelfde, maar ik zit al in het volgende stadium: ik probeer terug in de kleren van ervoor te geraken. En dat lukt aardig. Maar dat is geen excuus om niet eens goed te gaan shoppen, nah.

 3. Hé, toevallig, gisteren ook mijn kleerkast uitgekuist. En gebotst op een hoop kleren die ik tijdens mijn zwangerschap in dezelfde redenering ook aan de kant gesmeten heb. En waar ik nu allemaal weer fijn inkan. Ge moet eens een parasietje vragen aan uwe kleinen, dan lukt dat in no time.
  Maar ik kan geen kleren wegsmijten ik. Echt niet.

 4. Ghi,

  Herkenbaar. Ik heb niks weggesmeten, wel gesorteerd. In stapeltjes: “huidige walvismaat”, “realistisch haalbaar na uitpersen van baby” en “dat kunt ge wel op uw buik schrijven”.
  Die laatste categorie zit nu behoorlijk losjes. Zoals Lien zegt: die kleine parasietjes doen dat goed jong. Daar kan geen weightgewatch tegenop. En ge moogt nog zo veel vreten als ge wilt!
  These are the days…
  ‘dame blanche’ is tegenwoordig zowat mijn middle name …

 5. Ik had een hele zak klaar voor spullenhulp en heb toen naar mijn zusje gebeld. Die is met plezier komen snuisteren in die kleren en is met de helft naar huis gegaan.
  En ja, ik moet die zak ook snel wegdoen, anders haal ik er nog dingen uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *