De stilte was technisch.

Het is hier gelijk stil geweest, zegt u? Ja-ha. Dat komt omdat vista een absoluut onstabiel rotsysteem is, dat mijn computer heeft doen vastlopen. Niks meer aan te doen: zelfs in veilige modus niet willen opstarten, terugzetten naar een oudere versie werd geweigerd. Op zo’n moment voelt ge hoe afhankelijk ge zijt van uw computer, nietwaar. Ik zag het nl. niet zitten om alles te overschrijven en opnieuw te installeren zonder mijn date eerst te bewaren (laatste backup is van een week of vier geleden), maar een harde schijf uit een laptop halen en elders aankoppelen: ik weet niet hoe daaraan te beginnen.

Gelukkig is er goede vriend Jan, waar ge zelfs op paaszondag naar kunt bellen om uw computer binnen te steken. En die vervolgens de date kopieert, het systeem herinstalleert en de data terugzet. Hoera voor Jan!

Sinds gisterenavond ben ik nu bezig met het herinstalleren van allerlei programma’s die ik gebruik en die niet met een besturingssysteem meekomen. Open Office, Firefox, itunes, Chrome, Directory Opus,…
En zo weet een mens weer wat doen met zijn vakantie nietwaar.

5 thoughts on “De stilte was technisch.

  1. ik durfde het niet aan u te vragen. uit angst dat ge –naar analogie met het toetsenbord-incident — uw laptop zoudt beginnen demonteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *