Ochtendstond blahblah…

De dag begint uitzonderlijk vroeg, vandaag. Veel werk voor school (een nascholing geven, straks. En scripties te lezen, veel…) en veel boodschappenwerk (er is een verkoop van een kledingmerk dat naar het schijnt schone bodykes voor boorlingskes heeft. En ik moet naar de Ikea.) en er moeten dringend wat papieren in orde gebracht worden.

Voor het krieken van de dag de nest uit dus. Hoewel ik eigenlijk niet weet hoe laat het krieken valt, maar het voelt als nog-niet-kriekerig toen de wekker bliepte.

En ik versta dat wel hoor. Mensen die zeggen dat de ochtend het schoonste uur van de dag is. Alles is rustig, ge kunt doorwerken, er is stilte. Alpenwei en bergbeekje aan toe zeg. En ik moet dat eerlijk toegeven, nu ik het ervaren heb: ik vind dat ook het schoonste uur. Om te slapen.

5 thoughts on “Ochtendstond blahblah…

  1. Ik moest breed glimlachen met je allerlaatste kort zinnetje 🙂 Ik verkies toch ook zalig slapen boven de gouden ochtendstond.

  2. Oeioei i., ik wens u een kindjen toe dat uw mening hieromtrent deelt 🙂
    O en ken je deze: “The early bird catches the worm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *