Wetenschappelijke authoriteit.

Eigenlijk was ik totaal niet ongerust, over die varkensgriep en al het gedoe eromheen. Ik woon in Gent, which is not Mexico, ik heb vitaminen die ik alle dagen neem en ik dacht dat het allemaal wel zo’n vaart niet zou lopen. En hey, er zijn antivirale middelen in overvloed, hier, zegt iedereen.
Toen deze ochtend bij het ontbijt het lief echter terloops even liet vallen dat hij wat bijgelezen had en dat we ons niet te veel zorgen hoefden te maken, ook al mag ik — eddie indachtig — niet aan de antivirale middelen, toen opeens was ik wel bezorgd. Omdat hij bezorgd was.
Zo gaat dat bij mij, brave vrouw zijnde: als de gazetten paniekeren, dan negeer ik dat. Maar ho maar als mijn meneer-de-biologie-man zich zorgen maakt. Dan loop ik opeens weg van niezende kinders in de colruyt.

3 thoughts on “Wetenschappelijke authoriteit.

  1. Zelfs tijdens een zwangerschap mag je antivirale middelen nemen, alleen is het niet aan te raden. Een collega van me had een prikaccident met HIV-positief bloed tijdens haar 6e maand zwangerschap. Ik wil haar stoelgang niet te uitgebreid omschrijven, maar ik kan zeggen dat ze de overige tijd van de zwangerschap in een klein hok op een porseleinen pot heeft doorgebracht (t.g.v. de bijwerkingen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *