Fail.

Hm. Lien gaat poppenkleren naaien. Ik vind dat zeer bewonderingswaardig, maar het confronteert me met mijn toekomstige tekortkomingen. Ten eerste heb ik schrik van poppen. Ik versta oprecht niet hoe mensen hier niet ongelooflijk bang van worden, zelfs. Poppen moeten uit mijn buurt blijven, zeg ik u. Bende chuckie-wannabes.

Ten tweede kan ik absoluut geen naald en draad hanteren. Als er een knop van een hemd is, dan draag ik het zonder knop (als hemd van mij is), of grijns ik breed en zeg “doe dat keer zelf jong” (als het over een hemd van lief gaat). Dus een poppenkleedje maken? I think not. Tenzij u me toestaat dat ik meteen ook mijn rechterhand aan mijn linkerknie naai. In één vlotte beweging, dat spreekt.

Het is allemaal de schuld van de combinatie luiheid en een grootmoeder die naaister is van beroep. Handwerk smokkelde ik vroeger mee naar huis en liet ik haar afwerken. Sneller, ze deed dat graag en ik kreeg al mijn punten. Dus heb ik het nooit geleerd en kan ik het niet, priegelen met textiel. Oh, en het interesseert mij eigenlijk ook niet, dat speelt ook mee.

Ik ben niet de enige die genetisch belast is, zo bleek toen mijn mama recentelijk vier nietjes in de losgekomen zoom van mijn broek stampte en sprak “daarzie. klaar.”

Plantrekkerij, dat kunnen wij namelijk wel.

9 thoughts on “Fail.

  1. een klein beetje bijkleuren met zwarte stift en geen mens die dat ziet.
    gelukkig heeft meme geen internet en kan ze dat niet lezen, anders was ‘t kot te klein

  2. Gelukkig zal het een jongetje zijn 🙂

    Goh, ik heb een dochter en die speelt niet met poppen.
    Kleuren, knutselen, lijmen, knippen,plakken daarentegen… dus er is nog hoop hé, zelfs als het een meisje is!

  3. Ik heb me ooit een naaimachine gekocht , sukkelen mens sukkelen en vloeken als ik dat ding ooit eens bovenhaal : hoe gaat dat nu weer die draad daarin krijgen ??? En een knop aan naaien , dat lukt nog net ! Voor de rest : “meme ” ze doet het nog hoor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *