Zwarte kat.

Er zit een kat rond ons huis, de laatste weken. Die van ons heeft er schrik van. Het is een kater, vermoeden we, want hij durft al eens sproeien. En hij wordt de laatste dagen steeds driester: komt nu zelfs echt tegen het kattenluik aanduwen om binnen te geraken. Dat kan normaal niet, want het is een magneetsysteem en alleen de onze heeft een magneet.
Boogie, die miauwt een beetje en laat zich doen. Maar hij geraakt er wel door over zijn toeren, want hij plast in huis opeens. Best zielig, hoor.

Iemand suggesties over wat we kunnen doen? Ik denk niet dat het een zwerver is, want hij ziet er goed doorvoed uit. Maar het is wel een volwassen kat, die er opeens was. En hij is vreselijk brutaal.

Zoals die keer met Sinatra. Zucht.

5 thoughts on “Zwarte kat.

  1. Een paar keren goed doen schrikken helpt normaal wel. Een klets water of zo, of iets wat veel lawaai maakt vlak ernaast… Kan natuurlijk ook dat de baasjes een paar dagen op reis zijn en dat het arme beest stilaan honger begint te krijgen?

  2. Wij zitten ook geplaagd met zo’n akelige dikke kater, die onze kattin de schrik van haar leven bezorgd. De dierenarts zegt dat we dat gewoon moeten laten overgaan, want dat daar weinig tegen valt te doen. Ik vind het klote, zo met de zomer in aantocht en die dikke kater op ons gras. Hij sproeit en heeft al maar één oor meer. Het magneetding is bij ons zelfs al geforceerd…Volgens de dierenarts een typisch stads-buurten-fenomeen, door de overvloed aan katten.

  3. de muren besprenkelen met azijn (of schrobben met water en azijn als de geur er al in hangt). En het hielp echt. (zeker geen produkt met bleekmiddel gebruiken om de boel te kuisen want dat trekt ze naar het schijnt nog meer aan).
    en voor de rest kun je alleen maar lijdzaam toezien vrees ik.

  4. luid roepend en met de plantensproeier spuitend achter hollen.
    Regelmatig herhalen.
    Vreselijk idioot om te doen, maar het werkt wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *