Dat van die loodjes.

Dat van die loodjes, dat is dus geen zever, waarde lezer. Zowel zwangerschapsgewijs als schooljaarsgewijs valt het hier tegenwoordig eerder tegen dan mee. De laatste week school, en zoals elk jaar is het een week te veel. En de laatste maand zwanger: er zijn leutiger dingen.

Zoals.
a. enkels hebben met duidelijke contouren
b. langer dan 45 minuten na elkaar kunnen slapen
c. dingen van de grond kunnen oprapen zonder de angst te kantelen en nooit meer recht te kunnen. Tot iemand u vindt, uren later, geheel gedehydrateerd want ik weet niet of u het al gemerkt heeft maar HET IS DUS POKKEWARM.

Over dat warm zijn gesproken: het is dan wel geweest, zeg ik. Ik stel voor dat we doen zoals alle andere zomers hier in België: eens een dagske wat beter, maar dan hopla weer rond de 20 graden en af en toe een verfrissend buitje. Dat is namelijk al jaren zo. Jaren zoals in: al die jaren waarin ik niet op reis kon door verbouwingen en vooral: al die jaren waarin ik NIET HOOGZWANGER WAS.

Remind me of volgende keer een beetje uit te rekenen zodat ik in maart ofzo kan bevallen, wilt u?

11 thoughts on “Dat van die loodjes.

 1. Vertel mij wat, twee jaar geleden hadden we dit weer in mei, mei ja,… Ge trekt u dan op aan het feit dat een warme zomer thuis geestig is! Tot het op 1 juni begint te regenen en niet meer stopt! Ik hoop voor u en voor alle mensen met verbouwingen dat hetzelfde scenario zich niet voordoet in augustus!

 2. twee jaar geleden was het zelfs warm midden april want ik ben bevallen op een voorzomerse dag. Ik ben bij het boodschappen doen in de Delhaize moeten gaan zitten omdat ik wegdraaide van de warmte. En dan die enkels, die benen, die voeten, die handen, die borsten, die rug,…
  enfin, niet erg aangenaam om je laatste weken te moeten ingaan met zulke warmte natuurlijk.
  klaag maar raak, je hebt er als zwangere meer dan recht op (en tis natuurlijk ook je blog:-p)

 3. Ik kan hoogzwanger zijn in februari en november ten zeerste aanbevelen. Ik wou perse een zomerkindje, heb ik me dat al beklaagd 🙂

 4. Mijn broer kwam ter wereld eind juli. Het was toen ook een zeer warme periode. Mijn moeder heeft toen gezworen om nooit meer in de zomer te bevallen. Et voila, ik kwam in de maand maart ter wereld 😉

 5. Ik deel volledig je gevoel… met nog een 7-tal weken te gaan is het hier bij mij ook van ‘te warm’ – dus binnenblijven, voeten omhoog (anders te veel pijn bij de kine die dat moet losmasseren)en hopen dat het snel beter (als in 8 graden minder warm) weer wordt. En tussendoor nog 4 weekjes werken…

 6. Ik herken het gevoel ; remember : ik heb er hier eentje van 33 rondlopen : dus de warmste zomer van vorige eeuw , geboren in augustus ’76 (!! -) )
  Jammer dat je geen sparren staan hebt op je terras : ik zat toen hele dagen onder de sparren.
  Ter info : onze living is heel fris bij deze hitte : altijd welkom . Voor nummerke 2 verkoos ik dus oktober als bevallingsmaand .

 7. Mijn hoogzwangere weken waren in oktober en zelfs dan had ik te warm met een topje aan. Pffff.
  Je hebt wel een zomerkindje, lange dagen, mooie avonden eenmaal je thuis bent.

 8. Na een kindje eind augustus (vanaf midden juli waren mijn benen dubbel zo dik, mijn enkels verdwenen en zeiden mijn vrienden dat ik olifantenpoten had) heb ik er nu één begin april gekregen… Op alle vlakken nen aanrader 😉

 9. Ken je dat water in een spuitbus? Probeer maar, ook handig voor als je moet bevallen. Helena is er nu ook dol op. Nog iets, ik ging soms naakt op de badkamervloer liggen. Lastig om opnieuw recht te geraken maar je rollen kan wonderen doen. Too much information?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *