Books books books (1)

Sinds wij naar spanje trokken, dik zes weken geleden, ben ik precies weer in een leeskramp geschoten zoals ik er de laatste jaren nog maar weinig heb gekend. Boek na boek na boek wordt erdoor gedraaid. En misschien interesseert het u wel, wat ik ervan vond, van al die boeken. Misschien ook niet, maar hey: u hoeft niet verder te lezen, natuurlijk.
Deel 1 – de vakantieboeken.

* Mr. Toppit – Charles Elton – je kan niet anders dan aan Harry Potter denken onder het lezen, hoewel het dus geen Harry Potter-verhaal is, maar het verhaal van de schrijver van een soortgelijk boek. Over beroemd zijn en over drugs en al. Ik heb dat heel graag gelezen, op de TGV naar het Zuiden.
review op cutting edge
* Het is de liefde die we niet begrijpen – Bart Moeyaert – op reis lees ik elke keer dit boek. Omdat het zo’n mooie titel heeft en net lang genoeg is voor een treinritje van een uur of twee. En ik heb al mijn hele leven een crush op Bart Moeyaert, dat ook.
* Meneer Pip – Lloyd Jones nog een meneer, jawel, ik had behoefte aan een rode draad blijkbaar. Een zeer aangrijpend boek, dit, over de kracht van verbeelding, een burgeroorlog en Great Expectations van Dickens. Mooi!
* Robert Vuijsje – Alleen maar nette mensen. De winnaar van de Gouden Uil. Mensen Die Er Iets Van Kennen vonden dit dus een uitstekend boek. Ik vond er niks aan en heb een ergernistrip van een halve dag gehad dankzij dit boek. Uitgelezen, dat wel, want een mens wil graag weten waarom het boek heeft gewonnen, en stel dat het in de tweede helft, vierde kwart, laatste hoofdstuk plots geniaal blijkt te zijn en we hebben het gemist. Niet dus. Maar laat u dat niet tegenhouden, natuurlijk: het is een namiddagje lezen en daarna kunt u meeklappen met de culturele elite en ook een Grote Mening hebben.
Recensie op cuttingedge.

Morgen: boeken over zwangerschap, bevallen en kinders opvoeden! Ik durf wedden dat u nauwelijks kunt wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *