Books books books (2)

Tweede serie boeken: alles wat over het kleine grut in mijn buik gaat, aangezien Pietel een boek wil schrijven.

* It Sucked and then I Cried – Heather B. Armstrong – Het boek van de onnavolgbaar grappige blogster dooce. Een absolute aanrader voor elke zwangere of bevallene die het hele concept van zwangerschap toch niet zo tofkes vindt als eerst gedacht. Wie echter twijfelt over kinderen of niet: step away from the book, want na het lezen zou het wel eens kunnen dat u de koters nog een paar (tientallen) jaren uitstelt. Dooce is een drama-queen, inderdaad, maar wel een bijzonder grappige. Zo grappig dat ik gestopt ben dit boek in het openbaar te lezen omdat mensen zeer raar staarden naar het meiske met de dikke buik die onbedaarlijk zat te lachen in haar strandstoel.
Ze hebben hem bij Proxis.
* Voor vaderdag heb ik voor de toekomstige vader een boekje gekocht op het interweb, dochters, dat best grappig is. Hij heeft nu doorzicht in My little Pony en vlechtjes leggen. Ik vind het vooral een leutig boekske om in te bladeren
* Beatrijs Smulders – veilig zwanger en veilig door de kraamtijd. De baby-boeken, jawel. Ik ben ook begonnen in “Oei ik groei” en die heb ik snel weggegooid wegens ik erger me aan de generalisaties en het instructiegedoe. Mijn mening: begrijp en gij zult weten wat te doen. Ik hou me dus bij kohnstamm. Edoch: ik ben een flauwe trees als het op pijntjes en gedoe dat ik niet onder controle heb aankomt, dus een boek over gezondheid en het zwanger zijn en bevallen: helegans mijn meug. Hoewel ik het tweede wel door de trein heb gekeild toen Smulders beweerde dat kindjes tot twee jaar bij hun ouders op de kamer horen te slapen, en vanaf vier maand zelfs bij voorkeur in hetzelfde bed. Hollanders, ge kunt daar niet aan uit jong.

Lief is trouwens as we speak het boek over de kraamtijd aan het lezen en hij rolt heel wetenschappelijk om de vijf minuten verontwaardigd met zijn ogen. Blijkbaar staat er toch het één en ander in dat niet helegans klopt.

11 thoughts on “Books books books (2)

 1. Akkoord wat betreft “Oei ik groei”, maar het is wel verdomd handig om in huis te hebben op momenten dat je kleine uk plots dagen aan een stuk zonder enige aanleiding hangerig, huilerig en eigenlijk gewoon heel ambetant is. Even checken dan in het boek en ja hoor, het is een “sprongetje”. Klinkt allemaal een beetje debiel maar het boek is op dat vlak griezelig accuraat. Het is vooral fijn als mama om te weten dat die periode overgaat en dat je ukkie (nog) niet hebt miskweekt.

  Veel succes met de bevalling!

 2. Mijn broer (en toekomstige vader) heeft veel plezier met het lezen van “Babymanagement voor mannen” van Henk Hanssen. Het boekje komt met een handige (en vrij grappige) poster.

  Het boek(je) behandelt topics als: input, output, laadtijd, enz.

 3. Tracy Hogg (“Wat je baby vertelt”, “Wat je peuter vertelt”) is een aanrader, echt. En ik vond het ook leuk om de “Brieven aan jonge ouders” te krijgen. Kan je je gratis voor inschrijven bij de gezinsbond.
  Maar altijd met de nodige dosis “gezond boerenverstand” tot u nemen, dat spreekt.

 4. Nog een hele toffe vond ik “Van min negen tot plus één” van Jools Oliver, madam van Jamie.
  Zeer herkenbaar, leuke foto’s en goeie receptjes voor baby en peuter. Hebben ze in de bib op t zuid wel enkele exemplaren van.

 5. Tracy Hogg is fantastisch. En mijn man is nu de nieuwe van Desmond Morris aan het lezen over baby’s. Dat is ook heel interessant (met prachtige foto’s ook)

 6. De ‘Oei, ik groei’ wordt hier deze week toch even ter hand genomen. En er staan wel praktische tips in die tijdens deze slapeloze week van pas komen (groeispurt, sprongetje,…onze man slaapt niet en eet gelijk zot!).
  Wat die Ollanders betreft, de osteopate zei al dat die rare gewoontes erop nahouden. Zo moeten in Olland de kindjes altijd op de rug slapen waardoor dat schedelke keiplat wordt vanachter, gevolg: kindjes slapen daar nu met helmkes. Maar dat geheel ter zijde.

 7. Oei ik groei heb ik ook buitengekeild. Daar staat constant hetzelfde in: “uw baby huilt meer en is hangeriger dan anders. Hij maakt een sprongetje door”. Na drie keer wist ik het wel. Nog 20 euro voor gevangen, hoera.

  Boeken boeken boeken: ge kunt er zoveel lezen als ge wilt, achteraf wil je toch gewoon je eigen, persoonlijke boek schrijven. ‘t Is bij iedereen anders.

 8. Alleszins ook “Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” van Kluun doorgeven aan uw lief.

  Het is een klein boekje met hilarische stukken in. Ze hebben er in Het Paard van Troje nog een paar aan de kassa liggen. Ik heb het zelf al met veel gedeeld plezier cadeau gegeven aan aanstaande vaders.

 9. “Oei, ik groei” vind ik ook belachelijk. Lees maar eens vooraan: gebaseerd op de ervaringen van 70 moeders ofzo. Het beetje kritisch wetenschappelijke dat ik nog heb, kwam zwaar in opstand toen ik dat las. En zoals Lien zegt, altijd maar weer “huilerig en hangerig”.

  Veilig bevallen van ons Beatrijs is ook een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *