Leve sociale voorzieningen.

Sabrine, dat is onze kraamhulp, heeft net een strijk van twee weken weggewerkt. Nu is ze naar den Delhaize voor de boodschappen en het eten voor vanavond. En straks gaat ze nog stofzuigen.

Vanmiddag komt de vroedvrouw langs, eens kijken naar de kleine, eens wegen en de herstellingen van de keizersnede opvolgen. En ik ga haar meteen vragen om de tummy-tub eens te demonstreren (tot nu wassen we Mira in de lavabo), want ik zie me daar niet zo goed man over.
Vorige week, op die bloedhete dag, had Mira trouwens een beetje koorts: 38°. Het was zes uur ‘s avonds, en dan kunt ge dus gewoon bellen naar de vroedvrouw en dan zegt die wat ge moet doen. Binnen het uur was alles ok.

De borstvoeding (waarover later meer), dat was een hel, en dus was er een lactatiedeskundige om te helpen.

Maandag zijn we naar kind en gezin geweest, voor de gehoortest en om eens te kijken of alles goed loopt. En er is een afspraak gemaakt voor de eerste vaccinaties.

Volgende week gaat Mira naar haar dokter, en binnen twee weken ga ik op controle naar de gynaecoloog. Dan krijg ik ook een briefje voor postnatale kine.

Eigenlijk mogen we onze twee pollekes kussen hier in België, met al die voorzieningen. Ik ben geen held in die dingen, en zeker bij een eerste is een mens nogal onzeker. Gelukzakskes zijn we.

9 thoughts on “Leve sociale voorzieningen.

 1. Jup, dat heb ik ook vaak gedacht de eerste weken na de bevalling. Ik zou niet weten hoe ge het zonder hen moet redden!

 2. Een Tummytub dat is een emmer, terwijl een badje zich in de lengte afspeelt.
  Ik kon er ook geen weg mee, maar nu weet ik eigenlijk niet of een gewoon badje wel goed ging.

 3. Er volgt nog een post over borstvoeding? Er volgt nog eens post over borstvoeding!

  Mijn maagdelijke ogen stellen voor dat je er een paswoord opzet.

 4. ik kon ook geen weg met de tummytub, handen tekort op de één of andere manier… maar ben vastbesloten om het nu nog eens te proberen en idd ook eens aan de kraamzorg een demonstratie te vragen… leve de kraamzorg trouwens, de lieve dames van reddy teddy hebben mij door de eerste maand gesleurd… moet ze dringend eens contacteren voor de volgende hulpsessie volgend jaar.

 5. Bij de tweede heb ik een tummytub gekocht, wegens teveel rugpijn als ik een badje moest geven (klein badje in het grote bad zetten). Tummytub op een stoel gezet en ‘t was meteen heel wat rugvriendelijker.
  En wat er mij zo opvalt is hoeveel mensen het niet eens lijken te weten dat ze recht hebben op gratis consultaties van een vroedvrouw voor/na hun bevalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *