Goed is relatief.

“Goh, hij doet dat goed, boogie”, dat hebben we al verschillende keren tegen elkander gezegd de laatste weken. Zo’n lawaaierige baby die opeens met alle aandacht gaat lopen, dat is immers niet evident voor een sowieso al stressgevoelige kater.
Maar hij gedraagt zich voorbeeldig, vinden we.

Behalve deze nacht dan. Ik was eten aan het geven, en dan kan een mens niet zomaar rechtstaan en reageren. En het was nacht en luid roepen is ook al nefast voor de feestvreugde dan. Alsof hij het doorhad: hij keek me doordringend aan, hief zijn staart op en maakte een gigantisch grote plas. Op het aanrecht. Waarna hij zich omdraaide en naar buiten liep.

En dus heb ik na het eten en het boeren en het troosten en in slaap wiegen nog een halfuurke gespendeerd met meerdere malen afwassen en spoelen van het aanrecht om het kattenpipi-vrij te maken. Just my favourite thing om half vijf ‘s morgens, echt waar.

7 thoughts on “Goed is relatief.

  1. ik wil u niet ongerust maken maar mijn kattin plast na 2 jaar nog steeds op mijn uk zijn speelgoed of eetstoel of whatever. Alle mogelijke middeltjes ten spijt, een sterilisatie, 35 dierenartsenbezoeken… niks helpt. En ik krijg het dus niet over mijn hart om de kat te laten inslapen of weg te doen, ze is 15 jaar en elke keer denk ik, wie weet hoe lang leeft ze nog (ik durt te wedden dat ze het nog 10 jaar uithoudt :-))Maar hier dus bekend met het probleem en als ge ooit een oplossing vindt, give a yell… (onze kater heeft uk probleemloos aanvaard)

  2. Onze katten slapen en leven buiten, waar ze muizen en ratten vangen. Op hooizolders en al. Daar dienen katten voor.

  3. Na één jaar plassen opdweilen en een zetel noodgedwongen naar ‘t stort te brengen, mogen onze kattinnen niet meer in de woonkamer, keuken en slaapkamers. ‘t Is jammer, maar het is zo. Ik hoop voor jou dat het eenmalig is, echt waar.

  4. FELISPRAY
    bestaat in verstuiver en verdamper (verkrijgbaar op bestelling bij de apotheker); verstuift katten-feromonen (het lijkt voor hem dus of het hele huis onder de kattepee zit), en huppa, chill-kater.

    werkt bij ons prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *