Dingen die ik tegenwoordig kan met één hand.

– cola uitgieten (snelle suikers zijn cruciaal ‘s nachts)
– krantenpagina’s omslaan (kranten zijn cruciaal ‘s ochtends
– typen
– melk opdweilen van zetel, schouder, kleren (zowel van baby als van mezelf)
– televisie verzetten
– dingen in agenda schrijven
– koeken eten
– smsen sturen

Ik denk dat zulk een vaardigheden schoon gaan zijn op mijn CV. En doorslaggevend bij allerhande functies.

15 thoughts on “Dingen die ik tegenwoordig kan met één hand.

 1. Ja, dat zijn talenten die moeders binnen de kortste keren ontwikkelen. Multifunctioneel. Ik kan intussen rustig weer typen met twee handen, maar kijk intussen op het scherm én naar mijn kibbelende kinderen en luister met een oor naar een verhaal over de eerste schooldag. Mijn cv is de laatste tien jaar een heel boek geworden. Gelukkig is dat in mijn beroepsleven nuttig.

 2. @ nele – zoeken van afstandsbedieningen en dan zo positioneren dat ge eraan kunt, het is niet gemakkelijk vind ik.

 3. om nog te zwijgen van alle ‘steek-binnen-met-enkel-een-vork-ge-hebt-echt-geen-mes-nodig’ warmemaaltijdrecepten. Welkom in de wondere wereld van de jonge ouders 🙂

 4. en die vaardigheden zullen zich alleen nog maar uitbreiden, ge kunt het zo zot nog nie bedenken of ge kunt het 🙂
  alleen dat met één arm heffen en rondlopen met een baby om met de andere hand iets anders te doen bleek niet zo’n vaardigheid te zijn want daar heb ik een hernia en een bijhorende operatie aan overgehouden.

 5. Nu, de ervaring leert me dat solliciteren als jonge moeder eerder een nadeel is dan een voordeel. Alhoewel ik mezelf altijd probeer te verkopen als ‘manager’ van een klein team 🙂

 6. Neen, je hebt gelijk. Maar ik zag plots het beeld voor mij van mijn oma die rustig in de zetel zit-zonder baby- en die heel geconcentreerd en met 2 handen haar afstandbediening vast heeft om van “BRT1” naar “BRT2” te zappen.

 7. “televisie verzetten”???

  aaaaaaah zappen . Ok, da’s al een pak logischer dan daar met 1 arm het toestel door de living te verslepen :p Al vond ik dat pas echt de strafste vaardigheid uit je lijstje.

 8. @ Miss Puntkomma: da’s bij mij ook zalle, en da’s héél vervelend! Die melk schiet zo hard toe dat Jitse moet loslaten om te kunnen ademen en dan spuit de melk met 6 stevige stralen de kamer in. Erg proper enzo.

 9. @ Miss Puntkomma – ik geef geen borstvoeding meer, ondertussen, wegens falikant mislukt, ondanks lactatiedeskundige en vroedvrouw en dokter en al. Ik ga niet in detail treden maar het was een combinatie van zeer ontevreden baby, anatomische fouten van mijnentwege, stress en faalangst daardoor en veel veel pijn. Ik heb een paar weken geklungeld met constant afkolven enzo, maar ook dat was niet voldoende.
  We zijn dan af en toe een fles beginnen bijgeven, en als bij wonder was Mira een tevreden kindje. Ik heb dan nog even afgewisseld, maar de productie is verbazend snel stilgevallen, vrees ik. Sinds dit weekend is het de moeite niet meer. om de twee dagen 30cc produceren, daar kweekt ge geen kind mee groot. Het was niet wat ik me van tevoren had voorgesteld, en ik heb er behoorlijk wat verdriet van gehad, maar het was blijkbaar beter voor haar en voor mij. en mijn kind en gezin mevrouw heeft me overtuigd dat ze na die paar weken toch al immuniteitstoffen binnengeeft enzo.

  Bij een eventuele nummer twee proberen we met volle moed opnieuw en gisteren aan de telefoon heb ik alvast afgesproken met de lactatiemevrouw dat in dat geval ik voor de bevalling al contact opneem en ze me al tijdens het ziekenhuisverblijf komt helpen.

 10. @ i.: goed plan. Bij mij was het de eerste maand hel, de tweede maand niet plezant en vanaf maand drie tof. Maar tijdens maand een en twee dacht ik zowat om het half uur “Fuk it, ik stop hiermee”. Tranendal, etc. Maar ik ben nogal tegendraads van aard. En als iedereen zei “Stopt daar toch mee, kind”, dan wou ik niet meer stoppen. Onzekerheid ligt vaak aan de basis van het niet goed marcheren. Dat heb ik nu ook door. Dus bij nummer twee komt dat allemaal goed. En weest gerust: Mira zal prima groeien met flesjes ook hoor. Liefde, dat is wat het kind vooral nodig heeft 😉
  @ dR!En: moehaha.

 11. @Kerygma: Vanaf het moment dat een moeder of kind niet content is met borstvoeding, kunt ge er inderdaad beter mee stoppen, denk ik. De bedoeling in een mensenleven is dat ge allemaal een beetje gelukkig bent. Of dat nu met fleskes of met borsten is, dat maakt eigenlijk allemaal niet zoveel uit he.

  Ik heb vroeger ook een fleske gekregen, en al bij al valt het met mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid allemaal wel mee, zeggen de mensen.

  @dR!En: We gingen dat van die zes stralen niet op’t internet zetten, weet ge nog? Als straf moogt gij straks de vloer dweilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *