Wii – week 1 – de week met het plan.

Du-us. Ik heb zo’n wii-ding in bruikleen gekregen, van de reclameregie, om na de bevalling een gigantisch strak lijf te krijgen. Sympathiek, inderdaad, vooral omdat ik dan eindelijk eens ga weten hoe het voelt om een gigantisch strak lijf te hebben.

De weg naar de hel is echter geplaveid met goede voornemens, en ketter dat ik ben heb ik er veel, van die voornemens. Over sporten gaan die af en toe ook, en het blijft altijd bij wilde plannen. Ooit een abonnement op een fitness gehad en daar vijf keer mee fitgenesst (ja, dat soort vrouw ben ik). De rest van het jaar wel gratis onder de zonnebank geweest, aldaar, dat was leuk. Van zonnebanken wordt ge zo moe niet als van die rare toestellen.

Om maar te zeggen dat ik gelijk niet zo aan sport ben.

En dan was er dus die bevalling, met dat kleine euvel genaamd keizersnede. En het bijhorende herstel, en het karakterieel aangeboren uitstelgedrag. En toen was Mira opeens 11 weken en had ik nog altijd geen gigantisch strak lijf. Toemme toch.

Een plan, dus. We hebben een plan nodig. Dus ging ik op de weegschaal staan en nam een lintmeter ten hand, om de situatie op te meten. Een goed plan begint met een stand van zaken.

gewicht: x
taille: y

(oh, u dacht toch niet dat ik mijn gewicht en maten op het internet ging gooien zeker? Zotteke.)

Vanaf nu plan ik drie sessies per week op mijn wii-ding. En elke week krijgt u een update. Sessie 1 heb ik al helemaal verprutst met het maken van een avatar. Dat was namelijk zodanig plezant dat de baby wakker was tegen dat ik ermee klaar was. Benieuwd hoeveel calorietjes ik al verbrand heb.

5 thoughts on “Wii – week 1 – de week met het plan.

  1. Hahaha! Goe bezig! Hier nog één die 12 weken na de bevalling nog geen enkele sportactiviteit heeft verricht! Maaaarrrr…vanaf vanavond ga ik zwemmen!

  2. Ik bedenk ook af en toe een voornemen om enkele keren per week op het Wii-balance board te staan. Doorgaans wordt dat voornemen belemmerd door onvoorziene omstandigheden zoals het ontbreken van elektriciteit in de Wii-batterijen, of het verschuiven van de salontafel en daarbij de vloer voorzien van een levensgevaarlijk glad substraat aan frisdrank (men zou gek zijn om daar de acrobatische Wii-oefeningen op uit te voeren!), of er blijkt bij het aanzetten van de lichtbak toch iets interessanters op het scherm te bewegen dan mijn Wii-coach…

    De keren dat ik dan de moed vind om mijzelf op het fitte board te hijsen, ontzie ik mij van de zwaardere fysieke oefeningen als push ups en beperk ik mij opvallend veel tot oefening 1 van de Yoga-rubriek (Relax…adem in… adem uit… adem in…) en het amusante snowboardspelletje. Sporten is iets heel relatief op de Wii fit.

  3. haha! Ik was er aan begonnen net voor ik zwanger was maar toen werd ik misselijk en nu heb ik bekkeninstabiliteit dus is wiien ook uitgesteld voor onbepaalde duur; maar ik vind die wii-coach wél interessant… “Hello! it’s been too long since i saw you! You should practice more regularly to have a better result!” etc etc… gewéldig! Nen aanrader echt! 🙂

  4. 🙂 weer supergrappig. Zolang uw coach maar blijft smalltalken en herhalen dat ge er zo goed uitziet. Misschien kun je dan de keer daarna gewoon koffie met hem drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *