Ordnung muß sein!

Ik heb dingen in mijn hoofd die ik wil schrijven, maar het hoofd wil geen zinnen vormen. Misschien dat de — nog steeds mild zieke en zwaar kakkende — dochter er voor iets tussenzit. Een zieke baby vraagt veel onderhoud, en aangezien ze het luidkeels uitgilt als ze een verse pamper moet (open billetjes, no fun at all), duurt alles een beetje langer. Daarnet billen trouwens met haardroger gedroogd. It looked weird, but the kid loved it. Ik probeer me daar geen vragen bij te stellen.

En dan is er nog het feit dat ze vanavond bij mijn ouders gaat slapen, wat toch enige praktische en emotionele stress teweeg brengt. Een organisatie van jewelste, en een malen in mijn hoofd over of het allemaal wel goed gaat lopen.

Straks als ze weg is, ga ik de muizenissen wegdouchen. En dan rij ik naar Brussel en ben voor één avond meer lief-van dan mama-van. Daarna een ononderbroken nacht en morgen orde in mijn kop. En dan schrijf ik op wat ik te schrijven had. Strak plan, i., strak plan.

4 thoughts on “Ordnung muß sein!

 1. Ik ken per toeval dé methode voor open-billekes, omdat mijn dochter daar wegens enorm vaak van die slappe-BV-kak, dikwijks last van had.
  Stap één : men make dat poepke proper.
  Stap twee : men dept witte eosine op de open plekskens (merk : Tanno-Hermal-Lotion, bij de apotheek), zodat de plekken meteen drogen en je niet met een haardroger in de weer moet 🙂
  Stap drie : men smeere een geweldige hoeveelheid Inotiol op die plekskes, waarna men de pamper sluit.
  Men herhale deze stappen tot in den treure, met zo’n tig pampers per dag doe je ‘t op den duur met de ogen dicht, kwestie van er nog wat variatie in te brengen.
  Dit alles had hier telkens vrij snel een mooi resultaat !
  Succes !!
  En geniet vooral van je vrije avond en nacht, al voelt die zo’n eerste keer niet zo vrij als vroeger, ook dat leert men wel weer !

 2. Voor open billetjes 1 zalf in huis: Lutsine, aangeraden door de kinderarts en hoewel voordien ook zwaar Inotiolaanhanger, komt hier geen andere zalf meer in huis.

 3. Ik geef Marjan voor 95% gelijk, maar ‘t is beter om na de eosine toch nog met de haardroger te drogen tot de eosine groen begint uit te slaan. Voor de rest de overige stappen volgen. Mijn jongste heeft op 3 maanden een salmonella-bacterie opgelopen in het ziekenhuis en dit was de remedie voor de billen die amper nog vel hadden. Triestig maar het gaat over. Ze is ondertussen al 9 en heeft schone billen. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *