Milieu, allemaal goed en wel é.

Ik heb een droogkast gekocht, vandaag. Shame on me: zo mijn milieuprincipes verloochenen. Was, dat droogt ge aan de lucht, zo is al jaren mijn devies. Ik hef daarbij belerend een vinger op en kijk berispend naar mensen die een droogkas hebben “omdat uw handdoeken dan vele zachter zijn”.

Tot het kind een week diarree heeft, het buiten regent en ge de gewassen bodykes niet meer droogkrijgt tegen dat ze ze weer moet aandoen. Dan moet het milieu een beetje wijken: een baby met kleren is zeer aan te raden in de winter. Kind en Gezin zegt dat ook.

Een droogkast, dus. Wel een A-label, de A van anti-schuldgevoelens, in dit geval.

12 thoughts on “Milieu, allemaal goed en wel é.

 1. Ik heb nu al achttien jaar een droogkast, en wel, ik zou die langs geen kanten meer kunnen missen. Enig idee hoeveel tijd ik al uitgespaard heb door het ondergoed en kousen van 6 personen niet te moeten ophangen (en al de rest). Bovendien was ik doorgaans in het weekend en kom ik al gauw aan een machine of 7, soms 8 of 9 en dan heb ik geen plaats genoeg om dat allemaal aan de lucht gedroogd te krijgen. Bovendien spaar ik veel uit in strijk (indien onmiddellijk opgeplooid), dus da’s ook meegenomen.
  En die handdoeken? Die die ik gebruik mogen niet in de droogkast, want ik droog mij niet graag af met een zachte handdoek.

 2. Hier is er vlak voor baby nummer 3 geboren werd eindelijk een droogkast gekomen (intussen al 8 jaar geleden, hoor). En ik zou die ook niet meer kunnen missen. Ik heb op het moment ook geen plaats genoeg om alles aan de lucht gedroogd te krijgen. In de zomer lukt dat nog, maar nu het minder warm en vochtiger weer is niet meer. Ik gebruik ze wel alleen voor handdoeken en ondergoed. En af en toe voor een kledingstuk dat ze dringend nodig hebben, zoals hun jas.

 3. Ik heb niet graag harde handdoeken, beh! Maar verder probeer ik ook zoveel mogelijk gewoon te drogen. Of anders meteen opplooien, dat spaart strijkijzerenergie!

 4. dat verbruikt zoveel elektriek. En da duuuuuurt zo verschrikkelijk lang om een paar handdoeken te drogen. Enfin je ziet mij hier om de paar dagen bezig een rekske (om u tegen te zeggen) vol te hangen. Veel plaats dat da in beslag neemt! Ik heb dan ook altijd veel te veel bodiekes voor arne gehad. En ik heb eigenlijk een hekel aan harde handdoeken die als schuurpapier aanvoelen.
  t heeft allemaal zijn pro’s en contra’s.

 5. ik zie mij wel mijn rekske niet volhangen voor 6 personen (zoals veerle machines moet draaien :-O)

 6. Jaloezie hier achter mijn klavier! Niettegenstaande 2 kinderen ben ik al bijna 9 jaar aan het strijden tegen een keikop die zelfs geen harde handdoek te hard vindt als het over de mogelijke aankoop van een droogkas gaat..

 7. Ik dacht dat de hardheid van handdoeken vooral afhangt van welke wasverzachter je gebruikt en of je die al dan niet gebruikt? Ten huize Pimpajoentje wordt alleszins géén wasverzachter en géén droogkast gebruikt dus de handdoeken zijn vrij hard, maar daar heb ik mee leren leven.
  Wij krijgen de was voor vijf ook altijd wel op een rek, en als mama geen zin heeft om het op te hangen doen wij dat ne keer hé. Maar ik kan er wel inkomen dat dat bij baby’s anders ligt. Ik denk dat ik er zelf later geen neem, omdat je kleren dan zo snel verslijten (ik merk echt een groot verschil tussen mijn kleren en de kleren van mijn lief die wél systematisch in de droogkast gaan) en voor het milieu ook wel en zo, en het geld, maar ja, je weet nooit dat ik dan ook een baby krijg en van gedacht verander hé ^^

 8. ik heb er ook eentje maar ze wordt niet veel gebruikt.. enkel voor eens dringende dinges (zoals een vuile jas die de dag nadien weer aanmoet) of bij zieke kindjes en je de droog niet kan bijhouden.. en mij gaat het er meer om dat ik die verdomde energiemaatschappijen gene cent te veel gun.. 100 keer liever constant een droogrek in mijne living 🙂

 9. Wij zouden er hier een kunnen gebruiken (vreselijk koud huis en vochtig huis) maar hebben er niet eens de plaats voor. Ik weet eigenlijk niet eens wat ‘t lief erover denkt.

  Ik heb bij mijn ouders thuis altijd een droogkast gekend en die handdoeken, die zijn veel zachter, ja da’s waar. En het was toch ook gemakkelijk als ik graag nog die ene jeans wou aandoen die net uit de wasmachine kwam.

  Het lukt nog wel hier, als we een beetje rekening houden met het weer (leve die grote droogmolen) of als we ‘s avonds een was insteken en die dan ophangen voor we gaan slapen, in de kamer naast die waar de kachel staat.

  Of er in een volgend huis een droogkast komt dat weet ik nog niet, maar ik mis die zachte handdoeken wel. 😀

 10. Drogen aan een rek, al goed en wel in de zomer, als het buiten kan, maar als je geen aparte ruimte hebt om de was te hangen drogen in de winter, dan vraag ik mij af hoe gezond het is om dagenlang in een vochtige ruimte te leven terwijl de was hangt te drogen. Lijkt mij relatief ongezond, zowel voor mens als voor huis. En ja, wij hebben ook een droogkast, want met 6 zou ik denk ik heel mijn huis mogen onderhangen met wasdraden en dan ook was. Misschien wel goed voor extra beweging: tijdig bukken voor de was?

 11. san; hier is die vochtige was goed voor de droge lucht die de radiator voortdurend veroorzaakt. En in de zomer staan de vensters constant open. Ik woon op een klein appartement dus mijn was moet drogen in de living. Roeien met de riemen die ik heb want ik kan mij geen hoge elektriciteitsrekening permitteren ook.
  misschien heb jij wel al genoeg beweging met 4 kinderen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *