Hallo? Lazyweb?

Dus. Ik heb hier een ferme zak peren staan, versgeplukt door mijn buurman in de stadse boomgaarden. Maar wat zal ik ermee maken, dat is de vraag. Gelei, is dat moeilijk? En zo tarte tatin, hoe begint ge daaraan? Of weet er nog iemand iets anders?

7 thoughts on “Hallo? Lazyweb?

  1. Opleggen en in potten bewaren? Mijn mémé kon dat zo lekker, hoe spijtig dat ik daar geen recept van heb…
    Misschien staat er wel één in de kookboek van de boerinnenbond?

  2. hmmmmmmmmmmmmmm opgelegde peren! heerlijk is dat.
    peren stoven in wat rode wijn is ook heel lekker.
    en…JAAAA! een lekkere peren-frangipanetaart…ik begin hier zowaar te watertanden!

  3. Opleggen – inleggen zeggen wij aan de andere kant van de Vlaanders. Soit, ingelegde peren is een handigheid in huis nu blijkt. Helena is er helemaal weg van, er passen wel 3 stukken in haar mond en het sap is ook handig voor in de fruitpap en het bewaart heel lang. Ik vraag mijn mama eens naar een recept. Heb van haar onlangs wat potjes meegekregen naar die andere kant van de Vlaanders waar we nu wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *