Poker.

Een tijd geleden hadden wij hier ten huize een discussie. Ethisch. Op de lichtbak hebt ge namelijk tegenwoordig van die pokerprogramma’s: bekende en onbekende mensen die poker spelen, meestal in een luxueuze setting. Ik zei tegen lief dat ik vind dat dat verboden zou moeten worden. En dat ik niet meer tegen hem zou praten als hij daar ooit voor gevraagd wordt en hij ja zou zeggen.
Hij vond toen dat ik overdreef. En hij noemde mij conservatief en andere lelijke woorden. En dat mensen dat toch in perspectief kunnen plaatsen. Het was geen ruzie hoor, enkel een klein meningsverschil.

Het is misschien vreemd om te zeggen, en het getuigt misschien van een overbeschermende houding, maar ik geloof niet zo in de mogelijkheid van piepjonge mensen om die dingen te relativeren. Een kind van 13 ziet volgens mij mensen die cool en leuk zijn, een hip luxe-interieur en massa’s stoerheid. En dan daarvoor en daarna een paar reclamespotjes voor online pokersites en hopla, we zijn vertrokken.

Maar ilse, gokken dat is toch verboden onder de 18? Dus kunnen die gasten dat toch gewoon niet, voor geld spelen.

Jaja, blahblah. Hierzie: een link.

Tsk. Conservatief.

9 thoughts on “Poker.

 1. der zullen er van 13 zijn die dat kunnen, in perspectief plaatsen, maar der zullen er veel zijn die dat niet kunnen. ben het wel met je eens dus. en och als dat je enige conservativisme is waar je op betrapt kunt worden, dan valt dat nog goed mee 😉

 2. Awel ik maakte mij juist dezelfde opmerking.
  Schaamteloze reclame terwijl er duizenden mensen zwaar door in de problemen komen

  I’m with you!

 3. Wat toevallig. Ik heb twee weekends geleden een gelijkaardige discussie gehad over jongeren en gokken. En ik had dezelfde reactie als jij. Ik vind dat jongeren op dit vlak tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Wat een onschuldig spelletje lijkt, is het beslist niet.

 4. Akkoord met Kleine. Als we in bed tv kijken en ik zap voorbij poker, dan zeg ik altijd: ah, da’s goed sè, prima om bij in slaap te vallen. Lukt altijd!

 5. Als jongeren worden gewaarschuwd voor de gevaren van drugs lijkt het mij nogal logisch dat gokken op dezelfde manier wordt aangepakt, want dat is minstens even verslavend dacht ik zo.

 6. Trouwens, het aantal jaren onder de 14 die abstract genoeg kunnen denken om de gevolgen goed in te schatten, is zowat 1 op 4…

 7. Ik vind die hype serieus overroepen.. Wat poker op tv betreft, bij ons waren ze er in het middelbaar al extreem bezeten van lang voor poker op tv begon hoor.. Geef mij maar eerst een algemeen rookverbod, ik vind dertienjarigen die zich suf paffen ook niet zo’n aangenaam straatbeeld, en dat kost ook veel centjes..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *