Ze gilt.

Mijn baby heeft een stem, en ze heeft die ontdekt. Van zodra ze wakker is, tot ze gaat slapen, gilt ze. Luid. In varierende toonaarden. Ze lacht erbij, dus het is niet dat ze ambetant is ofzo. Het is ook geen huilen, het is echt gillen, roepen, schreeuwen. Ik vermoed: gewoon omdat ze het kan. Doen de uwe dat ook, eigenlijk? En vooral: gaat dat weer over denkt u?

15 thoughts on “Ze gilt.

 1. bij mijn neefje die nu ongeveer 10 maand is, is dat net over…want nu kan ‘m al iets meer andere klanken produceren, maar piepen zo echte hoge schrille tonen

 2. neen, niet echt eigenlijk. EÊn van de weinige voordelen van dochters te hebben die beiden geboren zijn met een hese basso profundo.

 3. Haha, mijn dochter heeft ook een tijdje zo’n klanken geproduceerd! ‘t Was toen dat’k ontdekte dat er grenzen zijn aan haar schattigheid 🙂 Bij haar was het precies of ze zong, maar dan zoals nagels op een schoolbord! Nu doet ze het al een tijdje niet meer!

 4. De mijne gilt wel eens, maar zeker niet de ganse dag. Ik ben wel eens verontrust geweest toen ze 2 weken niets deed dan grommen als een leeuw…

 5. Het grootste deel van de dag wordt er hier ook gegild door die twee van ons, resp. bijna-2 en bijna-4. En de buurmeisjes van 5 en 6 en 7jaar gillen ook nonstop tijdens het buitenspelen. Ik dacht dat ik het ooit gewend zou worden, maar neen.
  Stel je eens voor dat je kleuterjuf bent en dan ook nog eens op je werk naar gillende kindjes moet luisteren.

 6. Geen gillen hier. Die van ons zit in de fase van naar elke lamp te wijzen en iets in de zin van “isje” te zeggen. De eerste dagen denk je: “waw, een soort woord!!”. Maar na de 38000ste keer (kerstperiode, weet je), is mijn :”Ja, Anna, een lichtje” al iets minder enthousiast.

 7. Mijn kroezelken is gestart met een echte monsterkreet die langzaam overgegaan is in schril meisjesgetier… Niet de hele dag door, in periodes en echt luid! Ik probeer ‘m nu weer zachtjes in de richting van “Groaaaaaaaaw” geluiden te duwen, das toch stoerder voor een jongetje.. Al dat meisjesgekrijs ook .. 😉

 8. Hmmm, blij dat we die fase hier hebben kunnen overslaan 🙂
  De onze leert voor de moment heel veel woordjes bij en doet hard zijn best om ons zo correct mogelijk na te zeggen. Superschattig.

 9. Ja hoor, ook hier gegil en na 15 maanden nog steeds en vooral op momenten en plaatsen waar je het liever niet hebt. Om 9u in de winkel bijvoorbeeld, wanneer iedereen komt winkelen die in rust wil winkelen of wanneer je aan de telefoon bent of in een file staat of je aan het opjagen bent in het drukke ochtend- of avondverkeer. Inderdaad niet omdat er iets scheelt, maar omdat ze dat gewoon leuk vindt. De onze kan van heel, heel laag naar ontzettend hoog in nog geen seconde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *