Cold.

Ze is verkouden, het arme schaap. Haar neus zit gigantisch verstopt, en ze moet ook een beetje hoesten. Maar vooral: ze kan daar geen weg mee. Blijkbaar moet een kind, naast zitten, rollen, lopen, van een lepel eten, haar eigen naam leren, voorwerpen volgen en nog zo veel meer óók leren hoe ge eet als ge niet door uw neus kunt ademen.
Een vreselijke catch 22: ze heeft honger, maar weet niet hoe dat moet met de fles. Ik probeer een beker, maar na vijf slokken is ze te moe. Ze slaapt nu, maar haar fles van 17h heeft ze een kwart gedronken, en die van 20h idem. We verwachten dus binnen een uurtje een hongerige baby, en hetzelfde circus helemaal opnieuw.

Ondertussen raakt haar immuniteitsysteem wel helemaal opgebouwd, troost ik mezelf. Het arm schaapke.

7 thoughts on “Cold.

  1. ocharm! Daar hou ik ook al mijn hart voor vast…Maar ja, ze moeten erdoor zeker? Véél beterschap en hopelijk toch een rustige nacht!

  2. men neme een ampulleke fysiologische water. Men spuite het met grote daadkracht volledig leeg in de babyneus. Kind gilt en krijst met zo’n geweld dat het snot er langs neus, oren en mond uitspuit. Resultaat: snotvrije baby. Keihard gillend, dat dan weer wel. Men steke een stop erop door middel van een flesje. Silentio.

  3. Hier vorige week hetzelfde voorgehad. Via mevrouw frutsel de tip gekregen om bij de apotheek een snuitertje te halen… Hoe werkt dat? Awel, mama zuigt letterlijk het snot uit het neusjevan haar baby.. Klinkt vreselijk, maar het helpt wel enorm. Baby kan goed drinken en das ‘t voornaamste, toch?

  4. nesivine, check. fysiologisch water, check. neuspomp, check. Het is echt een erge verkoudheid, deze keer: al het bovenstaande helpt slechts matig. Ze heeft geslapen tot 5.30h, toch. En ik heb haar dan laten drinken: na 20cc ging het weer niet meer. Daarna een kwartier met haar in badkamer gezeten, met de douche op het heetst (voor de damp). Daarna heeft ze 100cc gedronken. En daarnet heeft ze de helft van haar patatten gegeten. Straks nog een flesje aanbieden, denk ik. En zien hoever ze daarmee komt.

  5. Het klinkt heel erg huis-tuin en keuken, maar het werkt echt: een ui in grove stukken gesneden in een zakdoek geknoopt bij haar in bed leggen. Maakt alle traan en snotklieren vrij. Beter dan vickx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *