Duivel.

Dus. Ik sta in den Delhaize gistervoormiddag en ik heb net inkopen gedaan om uitgebreid te koken: vis en pesto, en risottorijst en koriander en chocoladetaart-dingen…the works. En ik denk: bwaah, we gaan ne keer zot doen, ik koop gewoon een fles wijn voor erbij. Wij drinken namelijk bijna nooit, hier thuis. Als we uitgaan wel, maar dat is ook al efkes geleden.

(Binnenkort is het trouwens feestje van Gentblogt, en in tegenstelling tot wat sommigen aanraden ben ik niet van plan limonade te drinken dan. Cola wel. Maar dan vooral van het soort met rietsuiker, limoen en nog vanalles eronder gemengeld. Ge komt toch meedoen, mag ik hopen?)

Mijn lief, die wil echter geen witte wijn. Iets met hoofdpijn en andere plantrekkerij. Dus vraag ik aan de meneer van den Delhaize om een rode wijn aan te raden die bij vis past en hij antwoordt: “aha, maar dan heb ik iets heel goed voor u. Iets Chileens”. De fles die hij vervolgens voor mijn ogen zwaait, gooit me met een schok vijf jaar terug in de tijd. Want het is precies die wijn die wij altijd dronken op de eerste reis die lief en ik samen maakten. Ik zat op slag weer tussen de woestijnduinen pecan-en-dulce-de-leche-taart te eten. John had weer een baard, hij en lief lieten zich Hans Worst en Piet Uitdebroek noemen door de Peruanen en ik huurde een hippe Amerikaanse oldtimer om in stijl van ica naar pisco te rijden, ter gelegenheid van Piet U. zijn verjaardag. Ik nam het besluit dat als de baby groot genoeg is om het te beseffen dat we terug gaan naar Zuid-Amerika, daar in den Delhaize.

Allemaal dankzij een fles Casillero Del Diablo.

7 thoughts on “Duivel.

  1. Casillero Del Diablo is super. We hebben 2 jaar in Bolivia gewoond en daar was dat ons huismerk. Nostalgie! Zucht…

  2. factoid of the day: die naam is er gekomen nadat de wijnboer het verhaal ging rondstrooien dat het spookte in zijn kasteel, omdat hij het beu was dat er zoveel wijn uit zijn kelder gepikt werd.
    Ook hier een favoriet!

  3. santa cruz zeg. daar ben ik indertijd mijn tocht begonnen (midden in carnaval) en geëindigd. Telkens een dag of twee-drie. Geen mooie stad, vind ik, maar me wel zalig goed geamuseerd met de boliviaanse mensen waarbij ik logeerde. Gingen jullie dan vaak eten aan de rivier? dat was daar leuk, vond ik.

  4. Santa Cruz is idd lelijk, maar het heeft toch zijn charmes. Ondertussen is het wel wat uit zijn voegen aan het barsten. Ja, de Rio Pirai! Superleuk. Sonzo eten op de zondag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *