Kruipt keer wat vroeger in uw bedde. Ge zult dan misschien zo ambetant niet zijn.

Iewoew. Vers uit bed deze ochtend en nog maar een halve kop koffie gedronken, en ik had mijn eerste ergernis van de dag al te pakken. Een klein artikeltje in de gazet over De Kinderpuzzel op Eén was daar de aanleiding toe. De titel was namelijk “Goed maar niet goed genoeg” en in het artikel kwam het er eigenlijk op neer dat Bart De Pauw, nu hij een programma maakte voor een andere baas dan gewoonlijk, op zijn minst genialiteit had moeten afleveren. En. Het. Was. Alleen. Maar. Goed.

Kijk, ik voel daar dus spontaan een interne scheldtirade van jewelste door opwellen, door zo’n vuile artikelkes. Die mens heeft de moed gehad om eens iets anders te gaan doen. Die mens maakt een televisieprogramma waarvan de eerste aflevering duidelijk vooral het voorstellen en plaatsen van de personages is. En toch is het ozo noodzakelijk al meteen een label op te kleven “het is toch geen nieuwe Mol, hoor”. En “het is ook niet vernieuwend”. Vernieuwend, amehoela, denk ik dan. En ook wel: oh, boehoe, gaat ergens anders bleiten.

Bart de Pauw heeft dat wat mij betreft deftig gedaan: een ontspannend zondagavondprogramma, met een aantal leuke vondsten en het genot van zijn grappig manspersoon als presentator (het einde met de twee kindjes achter de deur, daar heb ik bijzonder hard om gelachen, bijvoorbeeld): meer hoeft het voor mij niet te zijn.

Kijk zie. Een weblog. Een mening. En het vaste voornemen dringend een keer vroeger te gaan slapen, zodat ik mij minder druk maak in dergelijke pietluttigheden.

7 thoughts on “Kruipt keer wat vroeger in uw bedde. Ge zult dan misschien zo ambetant niet zijn.

  1. Dat is het (beetje) trieste lot van alles wat Bart De Pauw nog zal doen, denk ik: (te) hoge verwachtingen. Onrealistische verwachtingen. Want ik vond De Kinderpuzzel wel heel goed. Onderhoudend, grappig, spannend en goed gevonden.

    En veel moeilijker om te maken dan je zou denken. Denk ik 🙂

  2. Ik vond het zeer genietbaar. Helemaal mijn ding, mensen spotten! En Bart doet dat goed, tine trouwens ook.
    Die 2 kindjes op het einde, idd echt geweldig!
    @tamara; heel moeilijk! ik heb het zelf op de site van één geprobeerd en ik raakte er niet uit!

  3. slecht. zo vond ik het. te hectisch en te hoog jeugdbeweginggehalte. maar klagen doe ik niet. zolang er zappers zijn, is er vreugd.

  4. Ik erger mij daar ook aan. Wacht toch eerst een aflevering of drie af vooraleer je kritiek geeft. Ik vond het begin wel veelbelovend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *