Dingen.

Als ge een baby hebt, en die baby is thuis, dan kunt ge (a) geen lessen voorbereiden (b) geen taken verbeteren (c) geen verslagen doornemen. Baby’s zijn namelijk slecht voor de concentratie. Niet alleen moeten baby’s om de haverklap eten en kunnen ze dat onmogelijk zelfstandig, ze moeten ook nog verse pampers (zelfs dat kunnen ze niet alleen). Huishoudwerk, dat lukt perfect, maar huishoudwerk dat is eigenlijk niks voor mij, dus veel zijn we daar ook niet mee.

Vandaag moest ik eigenlijk werken, maar het wilde niet vlotten met de babababababababa-gillende en rammelaar op tafel slaande dochter aan mijn zijde.

On the upside: een baby die zorgt dat ge niet kunt werken, dat is uitstekend voor het onderdrukken van schuldgevoelens. Als ge bijvoorbeeld na twee uur nog steeds gezellig in het Vooruitcafé zit, terwijl “rap iets eten” het plan was. Of als ge maar blijft tetteren met de toevallig aangewaaide kameraad op bezoek. Dat geeft niet, want er zou sowieso niet gewerkt worden.

On the downside: kwart na negen, baby in bed. Schoolwerk. Veel schoolwerk. Zucht.

6 thoughts on “Dingen.

  1. Wat denk je dat ik nu aan het doen ben, nu de kroost in bed ligt? Juist. Werken. (En als ‘pauze’ wat blogs lezen, met een vaag schuldgevoel, want nu ze eindelijk in bed liggen, moet ik doorwerken.)

  2. aha, zo herkenbaar!
    Ik moet maar 2 dagen les geven, maar toch gaat de jongste dochter 3 dagen naar de crèche…schoolwerk gedaan krijgen met een 2-jaar oude peuter rond uw bureau…probeer het maar eens (‘t gaat er dus niet op verbeteren als uw dochter groter wordt, maar misschien wil je dat niet horen)! Ik werd er alleszins alleen maar gefrustreerd van…dus werd een extra dagje speelplezier op de créche ingelast. Die extra dag werk ik dus van 9u tot 16u, non-stop, voor school…zonder gestoord te worden. Zaaalig!

  3. oh, dat kennen we… ik heb ze graag thuis (gehad) maar berg werk en schuldgevoelens en ambetant worden omdat ge niets gedaan enz… oudste intussen naar school en kleine broer twee dagen onthaalmoeder en vanaf september zit ik in een luxe positie: elke dag kunnen werken van 9u tot 15u want dan gaan ze allebei naar school! Ik kijk ernaar uit… begrijp me niet verkeerd, ik kijk ernaar uit om dan echt vanaf 15u15 alles aan te kant te gooien en er alleen voor hén te zijn, zonder schuldgevoel en ambetant enz…

  4. hela, dankzij je advies aan de aangewaaide kameraad (mijn lief, veronderstel ik ?) zit ik nu vol jodium, ijzer, beta-caroteen… ‘t werk vliegt er hier door ! energieie ! (ik zou ook heel vatbaar voor placebo’s zijn, vermoed ik)
    hé, geniet van je lief en je babababababy en tot gauwkes

  5. ah, discipline, discipline! 🙂 ik had veeleer het omgekeerde voor. ik moest en zou per se vanalles doen. een baby ging mij niet van mijn bezigheden afhouden. toegegeven, ‘t is ook niet alles. maar het kan wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *