Madelien.

De eerste keer dat ik iets over Madelien hoorde was toen ik luid moest bulderlachen met de handtekening onder een mail van haar.

Madelien Waegemans
fotograaf en al

Dat stond er. Heerlijk vond ik dat. Daarna was er ergens een meeting voor Het Project waarop ze poneerde: Tegenwoordig draait elke hobby-fotograaf een dure lens op zijn camera en denkt dat hij concertfotograaf is. Ze had denk ik een slecht humeur die dag, want ik vond haar wat kort. Maar dat is daarna dus rap overgegaan: we kwamen elkaar al eens tegen op concerten, er werden ooit plannen gesmeed waar natuurlijk niks van kwam (zo gaat dat met drukke mensen en hun plannen), ze nam de foto’s voor de affiche van mijn lief, ze hielp me van een oude microgolfoven af en we becommentariëren elkaars facebookstatussen uitvoerig.

Om maar te zeggen: ik vind Madelien een toffe en een grappige. Maar bovenal vind ik haar een verschrikkelijk getalenteerde fotografe, die portretten maakt waar ik uren naar kan kijken. Vandaar deze post: ze heeft nieuwe prentjes op haar site en ge moet zeker eens gaan kijken. En als ge vanzeleven eens een goeie fotograaf en al nodig hebt: she’s your woman.

5 thoughts on “Madelien.

 1. Heel knappe foto’s! Gek dat ik nog nooit van haar gehoord had. Een naam om te onthouden…

 2. Zou graag achterover geslagen zijn van de fotopracht, maar blijkbaar is Mac + Firefox (of Safari) een slechte combo. En jà, Flash is geïnstalleerd :). En jà, javascript heeft toestemming om mijn pc in vlammen te doen opgaan, mocht -ie dat willen…

 3. Ik zit er zo mee in: ik denk dat niet één mens op vijftig in bijvoorbeeld het onderdeel Studio/free in Portfolio geraakt.

  ‘t Is vreselijk zonde, want het zijn effektief enorm schone foto’s.

 4. schone foto’s, inderdaad.

  en ze heeft gelijk over die hobbyfotografen met dure lenzen en al. ze registreren nu zelfs een domeinnaam, zetten hun foto’s online en dienen dan overal aanvragen in voor persaccreditaties. tsssk.

 5. Mooi verhaaltje, erg herkenbaar, en mooie foto’s én nog eens een mooi voorbeeld van flash-usability fail. Die site had ik anders (én beter) gebouwd

  ToM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *