Next up: sprongske in evolutie der mensheid.

Kinderen, het zijn kleine wondertjes. Maar laten we wel wezen: heel dat Darwineske evolutiegedoe heeft toch nog een aantal kleine mankementjes. Er zijn zo van die dingen die — en ik heb het volste vertrouwen in de natuur dat die dat wel zal fixen– een beetje beter kunnen evolutie-gewijs.

1. ofwel worden hoofden kleiner, ofwel worden bekkens breder. Op dit moment is het ene precies niet afgestemd op het ander. Het beste zou zijn als bekkens tijdelijk breder worden, vanaf een week voor het bevallingsgebeuren. En dan een week na de bevalling dat alles weer naar normale proporties krimpt. Zodat we buiten de zwangerschap ook nog in onze strakke jeansbroekskes passen, natuurlijk.
2. Spijsverteringsstelsels horen rijp te zijn op het moment van de bevalling. Al dat gedoe met krampjes: baby wordt daar lastig van, moeder wordt daar lastig van. En what’s up met die niet afgesloten slokdarm, trouwens? Hoe zielig is dat melk teruggeven en de bijhorende pijn niet? Laat baby desnoods zeven weken langer zitten, als dat de periode is die nodig is.
3. Dingen die baby’s bij de geboorte horen te kunnen: zelfstandig zitten, hun neus snuiten, een nacht doorslapen, duidelijk maken wat ze nodig hebben. Ik zou stofzuigen en dweilen aan dit lijstje durven toevoegen, maar ik wil nu ook niet te veeleisend zijn.

En wat u? Wat ontbreekt er volgens u nog aan de worpen van het menselijk ras?

15 thoughts on “Next up: sprongske in evolutie der mensheid.

 1. Onlangs opperden de kinderen uit mijn klas dat het toch wel super zou zijn mochten hun hersenen alles al weten. En nieuwe kennis…’t kwam er op neer dat ze een soort van usb-aansluitingske wel zagen zitten als dat geen pijn zou doen.

  Wat heeft de natuur bezield om een wee pijnlijk te maken?

  Waarom kan tandvlees niet wat weker zijn waardoor het krijgen van tanden geen pijn doet?

  En die ‘nee-fase’? En ‘als ik mijn goesting niet krijg ga ik brullen-fase’? Is dat nu echt nodig om te groeien tot een volwaardig mens?

 2. Maar het is net omdat die bekkens smaller worden dat de kinderen onaf geboren worden, ah neen dat is niet waar, het is omdat wij rechtop lopen dat we kleinere en dus onaffe kindjes baren, waarom een groter bekken niet samengaat met rechtop lopen weet ik niet, allee omdat het geen zicht is zeker?

 3. Ik twijfel… zouden kinderen geboren moeten worden met tanden? Maar da’s geen motivatie voor de beginnende zogende moeder in ieder geval.

 4. De door u opgesomde punten volstaan voor mij ruimschoots, andere eventuele ongemakken neem ik er dan wel bij 🙂

 5. Ik ben al content met de helft van die lijst, maar de vooral de krampjes/refluxaffaire, die hier nogal euh .. héftig was (lees : huilbaby) zou ik grààg inruilen voor een maand of twee langer zwanger.
  Verder ga ik vooral ook voor dat up-to-date-afweersysteem ! Want we aërosollen hier weer dat het een lieve lust is …
  Leuke topic !! :-)))

 6. Een complete handleiding zou ik wel op prijs stellen. Zo iets à la “babies for dummies”.
  Maar met een goed werkend slokdarmklepke zou ik inderdaad al content geweest zijn!

 7. Tanden in een andere materie graag.
  Zeker als die de neiging hebben om keihard te gaan bijten in de neus van de zus.

 8. he, grappig, vorige week net over hetzelfde gehad met een vriendin-mama van een reflux- en krampjesbaby en idd: waarom???+?? ik ken geen enkele baby die geen reflux en/of krampjes keeft/had. Het zit toch echt nog niet zo snor met onze mini’s.
  Ik hoop ferm dat, tegen dat mijn tijd daar zal zijn, dat allemaal schoon in orde is gebracht door de evolutie… duimen !

 9. Kunnen praten.
  Of toch enkele basisbegrippen zoals pijn, moe, honger.
  Zou heel wat uren ‘maar wat scheelt er nu toch’ besparen.

  En oja, in slaap vallen als ze moe zijn. In plaats van eindeloos te brullen. Doe gewoon uw oogkes toe!

 10. Zeven weken langer zwanger zou ik toch niet zien zitten, en ik ben nu maar tot 7,5 maand geraakt.
  Ik ben wel absoluut te vinden voor Kruimel haar reactie: oogjes toe doen als ze moe zijn (of een af-knopje? of een volumeknopje?)

 11. Aan mama’s zijde pleit ik voor steviger tepels die borstvoedingsbestendig zijn zonder ellendige kloven. En melkkanaaltjes die minder rap verstoppen want een borstonsteking is ook nie wijs. En bist dat we bezig zijn: vel vanonder dat genoeg meerekt zonder te moeten knippen of scheuren. Voila, mijn bijdrage aan een betere mensheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *