Pasta met worst, en broccoli en al.

Soms is een blog gewoon een notitieboekje, zoals deze keer. Zeer geslaagd experiment, dus niet te vergeten.

Nodig: een flinke broccoli (schoonmaken en in brokjes), een ajuin, een potje zachte geitenkaas, een doosje room, worstjes (ik heb boerenchipolata genomen, het mag wat kruidig zijn, maar geen merguez — dat past niet), pasta, kaas van de rasp (gran padano ofzo), kruiden van de tuin.

hoedadde?
broccoli kort voorkoken (een paar minuten), afgieten en het kookwater bewaren. Kookwater aanvullen met gewoon water tot volle kookpot en opwarmen (subiet kookt u daar uw pasta in). Worstjes bakken in een diepe koekenpan, met flink boter. Ondertussen ui fijnsnijden. Worstjes uit de pan en in schijfjes snijden. Ondertussen ui glazig laten worden in dezelfde pan, met peper en zout. De worstjes er weer bijgooien, en kort nadien de broccoli. Nog eens kruiden. In een kommetje de room en het potje geitenkaas mengen en dat bij de groenten-vlees gooien. Eventueel wat verse gensipperde orgeno erbij. En ondertussen hebt ge uw pasta toch al gekookt, hoop ik?

Pasta op bord, lepel saus erover, beetje bieslook eventueel en wat kaas van de rasp. hey pronto!

6 thoughts on “Pasta met worst, en broccoli en al.

  1. maar neen, ik zwijg daar niet over om u te kloten. elke pasta heeft een andere kooktijd, dus ik *kan* daar niet over schrijven. uw water opzetten als ge uw broccoli hebt afgegoten, laten koken. Als het kookt: pasta erin en kooktijd in de gaten houden. Proeven. Indien klaar: afgieten, scheut olijfolie erbij, roeren, deksel op pan en warm houden.
    indien saus eerder klaar: deksel op pan en warmhouden.
    it ain’t rocket science, tom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *