Mwhamwha. That’s me.

Mijn dochter zegt mama. Mijn dochter zegt mwhamwha, maar ze bedoelt duidelijk mama. Ze is wel nog niet helemaal mee met het concept en denkt voorlopig dat mama de snelle, korte manier is om te zeggen: “hey, woman, kom mij keer halen jong”. Of soms betekent het ook “helahela, ik moet hier wel een beetje aandacht hebben é”.
Ze zegt mwhamwha meestal op een vragende toon, met een klein piepstemmetje dat ergens tussen baby en peuter hangt. Ze houdt er haar hoofd een beetje schuin bij. Cuteness overload, ik moet het u niet zeggen zekers?

Ze doet het in de auto, bijvoorbeeld, als ik iets te lang niks zeg of geen liedjes zing of debiele autodansjes doe. Mwhamwha?. Ik rij dan bijna tegen een boom/voorligger aan, natuurlijk, want ik moet dan zo vreselijk hard kijken naar haar.
Of ze doet het in haar bed. Daarnet na bedtijd heeft ze zichzelve in slaap gemwhamwhat. Ik hoorde het op de babyfoon en moest de hele tijd glimlachen. Of deze ochtend. Een half uur lang, in alle toonaarden, op alle volumes, en afgewisseld met wat tonggeklak. Beats the alarmclock by miles.

6 thoughts on “Mwhamwha. That’s me.

  1. Om even uw moederlijke gevoelens te doorprikken: Mwhamwha betekent gewoon “eten” in het algemeen geschaafd babies.

  2. Ja, da’s waar. Eten is idd uhuhuh maar bij ons is het non verbale iets anders: heel hard met de handjes zwaaien en zo een soort melk-ze beweging maken met de handjes. Precies of het kind Meet the parents gezien heeft. Ik heb het haar toch ni geleerd!

  3. Effe off-topic: Eurosong is al begonnen hoor! 🙂 Waar blijft de begeleidende commentaar? 🙂

  4. ik kreeg deze week ook een eerste mama *smelt* – wel nadat de miniman eerst eventjes een uurtje zijn meest hysterische kant had getoond, hij had dus wel iets goed te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *