Of toch wel.

Ik heb al bijna drie weken hoofdpijn. En pijn in mijn nek en mijn schouders. ‘s Nachts word ik er wakker van, overdag bepaalt het mijn ritme. Ik slik pijnstillers om het onder controle te houden, maar ook dan blijft het een sluimerende, knagende pijn. Vermoeiend is het. En frustrerend.
Ik ben niet naar de dokter geweest, neen. Omdat sommige dingen nu eenmaal niet zo gemakkelijk kunnen verholpen worden door de dokter, denk ik. Het zijn de examens, en het verbeteren. Constant dezelfde houding, veel stress, te weinig rust. Na lang aandringen van het lief ging ik dinsdag dan toch naar nonkel osteopaat, die mijn nek en schouders en rug losmaakte en me instructies meegaf: oefeningen, en twee liter water en twee stukken fruit per dag. En een nieuwe afspraak maandag.

Gisterenavond echter: plots ijskoud en trillerig. Koorts genomen en hopla 38,2. Vanmorgen alsnog een afspraak gemaakt bij meneer dokteur, en er is blijkbaar sprake van een onsteking. Voorhoofdholtes en andere vieze woorden.

Het worden leuke zomerse dagen, ik voel het.

One thought on “Of toch wel.

  1. ‘t Zal vlug beteren. Ik heb ook vaak last van dat probleem (zelfde oorzaak) en twee keer per jaar laat ik alles losmaken door mijn osteopate. Helpt echt!! Enige nadeel: als er iets aan het sluimeren is (zoals bij jou) dan komt dat vlugger aan de oppervlakte door alles wat de osteopaat “gestimuleerd” en behandeld heeft. Heb ik twee weekends geleden ook gehad. Courage… bij mij was het de volgende dag over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *