Over comedy en pragmatisme.

Ik organiseer soms comedy-dingen, wist u dat? Ik ben daar zeer pragmatisch in, though: enkel en alleen als mijn lief meedoet. Anders heeft het weinig nut om zoiets te organiseren, me dunkt.
Twee jaar geleden, bijvoorbeeld, deden wij van vijf op de Gentse Feesten. Een inslaand succes, al zeg ik het zelf. Het publiek was bijzonder enthousiast en de voorstellingen die achteraf gegroeid zijn waren stuk voor stuk zeer de moeite. De formule is dan ook geniaal: een line-up van zeer, zeer, zeer goeie comedians, die nieuw, nieuw, nieuw materiaal brengen. Pragmatisme: dit jaar is het lief aan het schrijven, dus doen we het nog eens opnieuw.

Vijf dagen lang slaan we weer kamp op in De Centrale, en de namen zijn alweer zeer de moeite: niet alleen mijn eigen fantastische Henk Rijckaert, maar ook populaire jongen Philippe Geubels, jong satanskind Xander De Rycke en de vuilgebekte Han Solo (het met vlaamse leeuwen zwaaiende alter ego van Han – Gino Sancti – Coucke) treden elke avond aan. Vier grote namen op één avond dus, die elk een eigen set spelen met materiaal dat zo vers is dat ge vruchtwater er nog aan kunt rieken. Tickets kosten 15 euro en zijn beschikbaar op deze link via Uitbureau.

comedy try-outs

En er is nog meer: de drie dagen voorheen is er een soortgelijk festival. Comedians die u misschien net iets minder goed kent, maar die hun sporen ondertussen al ruimschoots verdiend hebben. Voorlopig nog niet in de echt grote zalen, maar let op mijn woorden: dat zal niet lang meer duren. Veerle Malschaerts, bijvoorbeeld, kent u al jaren als actrice (Carla van Flikken, ja-ha), maar de dame is ook gewoon grappig met haar eigen materiaal op een podium. Faits divers: als u een hoogzwangere comedienne wilt zien is het uwen moment. Verder ook David Galle, huidige winnaar van de Comedy Casino Cup (Canvas) en ongeleid projectiel Jeroen Leenders, die Het Leids Caberetfestival won. En tot slot Steven Mahieu: winnaar van de Gaga Cup en theatrale beeldentovenaar. Tickets aan 11 euro via uitbureau.

U kunt ook voor een duo gaan: een voorstelling uit deel 1 + een voorstelling uit deel 2, voor 24 euro (+ reservatiekosten).

comedy gf

4 thoughts on “Over comedy en pragmatisme.

  1. Hmm je laatste zinnen hebben mij in de war gebracht… Kun je voor €15 zowel Henk, Xander, Han als Philippe zien, of maar één van hen?

  2. neeneen, ze komen allevier elke avond in dat tweede deel. En zo’n avond kost 15 euro.

    en in het eerste deel komen veerle, jeroen, steven en david elke avond. en dat kost 11 euro.

    dus: een avond van het eerste deel + een avond van het tweede deel voor 24 euro.

  3. Amai, sterke line-up en mooi aanbod, die combinaties. Tot de 19e ben ik op reis, maar in het tweede deel zou ik zeker een avondje willen meepikken. Eens overleggen met ‘t vrouwtje zie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *