Zomerlijst.

* Weinig dingen zijn zo aandoenlijk als babyschouders in een bain de soleil. Babyschouders zijn namelijk teer en klein en zacht en dan zo’n zomerjurkje daarover: man, ik ben daar dus ontroerd door elke keer als ik naar haar kijk.
* Doordat ze er zo breekbaar uitziet heb ik nog meer de drang om haar te beschermen tegen de grote boze wereld dan anders. Toen lief vanmiddag belde met de mededeling “bijna 39° koorts”, stond ik dus een kwartier later thuis om het kind dokterwaards te zeulen. Ondanks de verzekering van het lief dat het wel zou lukken en dat hij het wel zou regelen. Hij was een beetje beledigd door het gebrek aan vertrouwen, maar de drang was mij te groot.
* dochter heeft een keelontsteking. Naar het schijnt hebben zowat alle baby’s en peuters een keelontsteking bij zo’n weer.
* Ik kan u met zekerheid zeggen: in junifen zit meer dan koortswering en pijnstilling alleen. Anders is de hyperactieve dochter die hier dansend aan een stoel tuutuutuutuutuutuuut stond te roepen, na haar dosiske van het wondermiddel, niet te verklaren
* toen we vanavond overigens buurjongen L. en zijn mama tegenkwamen op straat, wees Mira naar het kind zijn fopspeen en zei: tuuut. De buren zwaar onder de indruk (“whaaat, die is wel nog maar tien maand é”) en wij meewarig schouderophalen. En niet verklappen dat dochter de laatste 48 uur tegen alles tuuuttuuutuuut zegt.
* de laatste keer dat het zo warm was als vandaag, had ik weeën. Al een miljard uur of zoiets. Het is nu ook nog lastig, die hitte, maar als ik mensen hoor klagen kan ik niet anders dan schamper lachen. En naar mijn enkels kijken, want dat kon ik vorige keer niet wegens (a) geen enkels meer en (b) voeten niet zichtbaar wegens visuele belemmering buik.
* Zichtbare enkels hebben is da bomb.

7 thoughts on “Zomerlijst.

  1. Oh maar dat is normaal, van Junifen gaan ze hyperen 🙂 Ik weet dat zelf ook nog niet zo lang. Ik vond dat ook al zo bizar, toen Lili onlangs met 39,4° een uur lang al Broeder-Jacob-zingend op haar bed stond te springen. Beter een perdolanneke voor het slapengaan 🙂

  2. Ik heb dat ook met die schoudertjes. En haar armpjes zijn heerlijke chipolatakes. Ik zou ze zo kunnen bakken in de pan.

  3. Och, ja, die schoudertjes. Anna heeft op haar rechterschoudertje een heel licht geboortevlekje, eentje dat bijna ik alleen kan zien. Zo schattig.
    Anna heeft geen keelontsteking maar wel een kraantje snot dat openstaat en ook wel 37 muggebeten. Vooral dat laatste is heel erg zielig en zorgt voor heel veel schuldgevoel bij de moeder.

  4. Die enkels! Daar ben ik dus ook telkens verwonderd over bij dit weer. Ik kijk naar beneden en daar zijn ze! Enkels! En ook: kuiten, en knieën en bovenbenen die geen boomstammen zijn. Super!

  5. bij kinderen tot minstens 1 jaar horen hun schoudertjes gewoon niet bloot te zijn, of alleen maar binnen *rolleyes*

  6. @ lieve – hou moed, het went. en het is fantastisch om ze zien terug te keren eens de baby eruit gefloept is.

    @ michelle – oh, wist ge dat nog niet? ik ben een kei-slechte moeder. Ik laat haar altijd zonder drinken, hoedje, kleren en sunblock in de volle zon spelen. Op het middaguur. terwijl ik haar koeken met noten en chocolade laat eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *