Een Samsung Wave, het rapport.

Een paar weken geleden had ik een behoorlijke stress-kramp, weet u nog? Er was mij namelijk aangeboden de nieuwe Samsung Wave te testen, en ik werd daar wat zenuwachtig van: ik heb het niet zo op nieuwe dingen leren, en die geavanceerde toestanden…ik ben daar wat bang van. Maar aan de andere kant droomde ik wel al een poos van een Smartphone. Zo’n coole, dat ik ook eens foto’s op facebook kon zetten en al.

Na anderhalve maand ben ik er volledig mee weg, al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik slechts een fractie van de mogelijkheden gebruik. Er werd mij een overzicht gevraagd van mijn bevindingen, zowel positief als negatief.

Uiterlijk
De Samsung Wave is mooi. Voelt stevig aan, ook, omwille van een mooie metalen cover. De display is duidelijk, en helder genoeg, hoewel ik in zonlicht wel wat meer problemen heb om te lezen. Het scherm is groot genoeg vind ik.

Touch Screen
Het enige waar ik dus hoegenaamd niet van overtuigd ben is een touch screen. Dat is niet alleen eigen aan de Wave, maar gewoon aan alle smartphones, vrees ik. Na zes weken kan ik nog steeds geen deftige sms sturen met het ding, en ik bel dus veel meer gewoon nu, omdat ik niet met het toetsenbord overweg kan. Alle tips zijn welkom hieromtrent.
Zelfde met contacten zoeken: er zitten veel nummers in mijn gsm, en dat betekent dat ik dikwijls eens moet zoeken. Bij mijn oude gsm was dat eerste letter naam intikken en dan ging hij automatisch naar die letter. Nu moet ik scrollen en ik scroll altijd te ver of te ver terug. Ik word daar wat zenuwachtig van. Gelukkig is er ook een lijst recente oproepen, en die is wel gemakkelijk. Als ik u dus één keer gebeld heb, dan bel ik u de komende dagen waarschijnlijk nog een paar keer. Als ge mij al een paar weken niet hebt gehoord, dan kan het nog efkes duren, want ik ben te lui om te scrollen.

Camera
De camera is cool. En gemakkelijk. En goed. Ik vind dat ik er schone foto’s mee kan nemen en ben daar dus heel content van. Ook filmen gaat vlotjes.

Applicaties
Ik heb enkel de dingen gebruikt die er standaard opzitten: de browser om mijn mail te checken (er is een automatische gmail-applicatie, maar dat is niks voor mij. Ik werk met veel filters op mijn mailbox, dus de meeste belangrijke mails komen niet in mijn inbox. Elke “ping” die ik kreeg voor een nieuwe mail was dus voor iets dat ik eigenlijk niet wilde weten, dus heb ik het ding maar weer afgezet. Gewoon in de browser gaat een pak vlotter, vind ik, en ik wil ook niet altijd overal gemaild worden) en vooral de facebook. Die is goed en snel, en die vervelende meldingen over fan-gedoe en vrienden-worden van andere mensen worden automatisch weggefilterd. Ook zelf updaten gaat vlot, en foto’s opladen is een gemak.
Henk heeft spelletjes gespeeld, en was er heel enthousiast over, maar ik ben niet aan spelletjes. Niet gebruikt dus.
Andere applicaties downloaden vond ik wat nutteloos: ik gebruik het ding twee maand, en ga dus niet beginnen betalen voor die toestanden.

Stabiliteit
Het besturingssysteem is goed, snel en stabiel. En het wijst allemaal zichzelf uit, eens ge de logica te pakken hebt. Kudos for bada dus.

En voor de rest
Ik heb de telefoon graag gebruikt, maar ik denk niet dat ik het volle potentieel heb gebruikt. Alles wat mijn telefoon mijn telefoon maakt, heb ik niet gedaan wegens te veel inspanning voor een toestel dat ik moet teruggeven: zo zijn er nog geen foto’s gekoppeld aan mijn contacten, want alles wel wat fleuriger maakt. En heb ik geen zelfgekozen ringtone. Enfin, het is nog altijd een telefoon die ik snel kan teruggeven.

Conclusie: De Samsung Wave is een goeie, stabiele smartphone, volgens mij. En als eerste ervaring met het genre niet zo ingewikkeld als ik gedacht had.

2 thoughts on “Een Samsung Wave, het rapport.

  1. Geen gratis apps? Vind ik toch een bijzonder groot nadeel. En van het besturingssysteem heb ik nog nooit gehoord, dus ‘k weet niet. Maar ieder zijn ding hé 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *