Alles moet weg! (2)

Zie ook deel 1.

Toen wij nog een huis zochten, kwamen we ooit een keer terecht op een kijkdag van een openbare verkoop in Gentbrugge. De hele familie zat er rond de livingtafel, terwijl vreemden het huis van hun overleden ouders inspecteerden. Aangenaam lijkt me dat niet, maar zij bleken het vooral gezellig te vinden, met cara-pils en sigaretten. Na een korte bezichtiging van onzentwege sprak mijn lief de legendarische woorden tegen de verzamelde familie: het huis interesseert ons niet, maar wat moet u hebben voor die blauwe keukenkasten?
We hadden namelijk al twee zo’n kastjes, en we hadden het idee om er ooit, in ons gigantische huis dat we nog moesten kopen een keuken omheen te laten bouwen. Vintage deluxe enzo. Enfin, eens we ons huis kochten bleek dat minder gigantisch dan gedacht en bleken de kasten niet te passen en leek een nieuwe keuken toch praktischer. Dus hadden we hopen blauwe jaren 50-keukenkasten. De andere kasten hebben een bestemming gevonden als kleerkast voor Mira en als kast op de logeerkamer. Maar deze zijn dus over: twee hangkastjes, ook te gebruiken als bijvoorbeeld speelgoedkast op de grond, of zoals op de foto op elkaar gestapeld.

kast te koop

De derde is heel bijzonder: een lange kolomkast, met een schuif en — oh, heerlijke jaren 50 — een ingebouwde broodsnijder.

Allen in babyblauw, Allen in goede staat. Mail mij of contacteer mij!

12 thoughts on “Alles moet weg! (2)

  1. O, ik vind dat net superfantastisch! Maar mijn lief gaat mij iets aandoen, vrees ik, als ik nog met meer kasten thuiskom. Maar als ge ze binnen dit en een week of zo niet kwijt zijt, laat het me dan weten. Dan kijk ik eens schoon in zijn ogen.

  2. Ik vind het eigenlijk gewoon boecht, maar gezien het 50 jaar oud is, kan het eigenlijk bij een antiquair staan, niet?

  3. Ik vind ze super!

    Ik heb zo twee crèmekleurige fiftieskasten van mijn bompa, ook om zogezegd in onze keuken te zetten. Is er nooit van gekomen, en nu staan ze in de garage als gereedschapskast.

    Maar die twee lage van jou, zouden fant-tas-tisch staan in de kinderkamer! Maybe?

  4. doe je ze weg? Ik wil ze allemaal hebben!Prachtig.
    Dus als je ze nog hebt ben ik kandidaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *