Die keer dat ik mezelf trakteerde.

Ik had een bon, ik ging naar een winkel, en nu heb ik een ovenschaal to match the cocottes. Ik kreeg er gratis een grill-rekje bij om kiekskes te roosteren, dus ik was helemaal in mijn nopjes. Langzaam maar zeker wordt de hele keuken Le Creuset, die potten zijn zalig om mee te koken, en ze hebben het fantastische voordeel dat uw eten er lang warm in blijft. Baby heeft een ongelukske net als alles op tafel staat? Geen probleem, een kwartier later is alles nog steeds niet afgekoeld. Super is dat.

nieuwe ovenschotel!

Anyhoew. Nieuwe aanwinst. Vertel eens wat uw favoriete ovengerecht is? Met recept, natuurlijk.

13 thoughts on “Die keer dat ik mezelf trakteerde.

 1. Le Creuset, ik ben fan. Alleen ben ik nog volop aan het sparen.
  Mijn favoriet: laag gehakt (echt of quorn) goed gekruid. Beetje room en olijfolie erover. Laag spinazie. Laag pureepatatten (wederom goed van kruiden voorzien)en dan rijkelijk overstrooid met gratinkaas. Geen werk en lekker dat dat is!

 2. Zeg, i., het begint echt creepy te worden, die gelijkenissen tussen uw huishouden en dat van mij. Soit, ik ga er gewoon van uit dat we allemaal kinderen van de seventies zijn en tegelijk ook gewoon een verdraaid goeie smaak hebben.

 3. Lievelingsovengerecht: tomates farcies: hol tomaten uit, vul met gehakt (met wat peterselie), hoedje erop en 40 minuten in de oven. Serveren met pureepatatjes. Mmmmmmm!

 4. Kernijn in trappist met mosterd.

  Men neme een konijn, smeert dat in met olie, peper, zout en kaneel (o ja, overal kaneel op). Pleur de ingesmeerde stukken in een schone pot, overgiet met trappist (bij voorkeur Westmalle dubbel of trippel) tot het beest onderstaat, pers er nog een stevig paar tenen look over, en schep er voorzeker vier grote soeplepels goei mosterd bij (gaarne met zaadjes, want dat is bijbels enal). Nacht laten marineren, af en toe omscheppen.

  Wanneer uw gasten er bijna zijn, vist ge de stukken konijn eruit, dept die droog en schroeit die aan, terwijl ge ondertussen een pot fond laat uitkoken en die later bij uw konijnensap komt. Pleur de stukken konijn weer in de marinade, naar believen bijkruiden. Laat uw gasten binnen en smijt u een uur of twee in aperitieven en alles. Dan fond erbij en klaar. Lekker met patattenstoemp en chicons.

 5. Daar passen toch perfect witloofrolletjes met hesp en kaassaus in, met een korstje….!
  Enne…om geen waterachtige saus te hebben kook je je witloofstronkjes NIET in water. Gewoon in een schaal zonder water, 3 minuutjes in de microgolf op volle kracht. Omdraaien en nog eens 3 minuutjes en ze zijn gaar. Niks uitlekken.

  Smakelijk!

 6. me like lecreuset! l’Amour! just met een A! alleen mijne portemonnee moet ik nog overtuigen, maar soit der zijn nog altijd de casserollen bij ons mama 🙂

  maar zo zalig: blokjes lamsvlees en een héle hoop groenten (aubergine, tomaat, courgette, beetje selder, paprika, champignons, venkel, ne wortel en enkele patatten) in uwe casserole smijten met wat ajuin, look, olijfolie, kruidnagel, tijm,peper, blokje groentenbouillon (of verse bouillon voor de uitslovers) en laaaaaaaaaaaaaaaang laten sudderen…. hmmmmm

  t’amusement

  btw ik kom hier aanwaaien door de flair 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *