Dat van die mama-blog.

Ik ben 31. Zo staat het in de Flair, wordt mij verteld op het sociale netwerk. Het is heel erg niet waar, dat van 31 zijn, maar een kniesoor die daarop let. Er zijn dingen die erger zijn. 33 worden bijvoorbeeld. Bygones.

Maar in de Flair dus, en wel bij de rubriek mommy-blogs. En ik ga daar eerlijk in zijn: dat stoort mij een beetje. Versta mij niet verkeerd, ik ben doodgraag een mama en het is het belangrijkste deel van mijn leven. En dus schrijf ik vaak over mijn dochter. Maar ook: Kerygma bestaat al zes jaar, en Mira is nog maar 15 maand. Reken daar nog eens een maand of drie bij dat ik gezaagd heb over zwanger zijn, en het is nog altijd maar een vierde van mijn online leven. Toen ik aan het verbouwen was schreef ik vaak over de verbouwing, toen we een huis zochten ging het vaak over huizen zoeken. Nu gaat het frequent over kinders, maar er zijn dus ook nog andere dingen. Want hoe graag en hoe prioritair ik ook moeder ben, er zijn ook nog andere dingen: er is een werk, een lief, een liefde voor vanalles, en er zijn vooral veel te veel meningen.

Dat gezegd zijn: goeiemorgen. Ik ben i., 31 jaar, moeder. En ik heb een wijvenblog.

17 thoughts on “Dat van die mama-blog.

 1. euhm: er staat toch niet mama blog? Er staat: ilse, 31 jaar, mama van Mira, Gent. En dat dan onder het rubriekje: onze favo-blogs? En daar staan alle soorten blogs in. En ok jij staat boven een andere blog van een mama, maar tis toch niet dat ze u specifiek zo noemen hé? Ik zou het toch een eervolle vermelding vinden 🙂

 2. aha, dan is het goed. ik dacht dat er drie rubriekjes waren: de mama’s, de fashion dinges en dan nog iets.

  ge ziet het: well-informed en met veel meningen. zoals altijd.

  Aniehoew: het blijft een feit dat ik tegenwoordig een mama-blog wordt genoemd. op het internet en al.

 3. Ik ga u een 33-jarige MILF blog noemen. Behalve bij de maandelijkse Mira momenten want dan word ik een beetje week. Leve de hokjes en de meningen!

 4. Natuurlijk is dit geen uitsluitend mama-blog, ik lees hier trouwens vooral voor de meningen over vanalles en nogwat 🙂
  Toch maar eens de flair kopen dan!

 5. die van u op VT4 en peter van asbroeck gaat de ironische voice-over doen.
  en wees maar braaf. er zijn nog kandidaten.

  @goofball – het gaat slecht. dan zwijg ik.
  @ stevenn – ik ga gewoon doen alsof ik dat niet heb gehoord, want het is heel vuil.

 6. En ik heb ineens 2 andere kinders, een dochter en een zoon, Romy en Kasper, zo blijkt. Lang leve de research. Maar wel eervol hoor, een favo-blog zijn.

 7. Ik begrijp je reactie, omdat je al veel langer blogt dan dat je moeder bent. Anderzijds ben jij nu wel degene die andere blogs reduceert tot “mamablogs”, alsof die andere mama’s naast moeder, ook niet partner, zus, vriendin, werkneemster… zijn.

  Ik lees graag je meningen hier en je verhalen over Mira zijn aandoenlijk herkenbaar. Mijn zoontje is namelijk van augustus 2009 en even ondeugend en lief.

  Ik lees je graag, doe zo verder!

 8. Maar neen, ik reduceer niks, want het is niet denigrerend om een mama-blog genoemd te worden. Mamablogs hoera, wat mij betreft: ik lees ze, ik hou ervan. Maar ik beschouw mijn blog niet als een mamablog.

 9. Awel nee, ik ook niet. Ik lees ook graag mamablogs, ik heb enkele pareltjes van mamablogs in mijn reader staan, maar de jouwe beschouw ik niet als een mamablog. Daarvoor gaat het te veel over je werk, wat je wel en niet tof vindt, wat jou bezighoudt en over de andere dinges van het leven. Slechts een kwart of een vijfde van je posts gaan over Mira, dat is geen mamablog zulle. Van mij zou het zelfs gerust wat meer mogen zijn, en zelfs dán zou ik je nog geen mamablog noemen!
  Maar whatever het hokje waar je in wordt gepropt: ge zijt goe bezig, doe maar gewoon verder.

 10. Dit blijft gewoon een leuke blog om lezen. Ik heb ook twee dochters, en daar wordt ook af en toe over geblogd, maar als ik met iemand een pint drink ga ik ook niet de ganse avond over mijn kinderen babbelen. En ik hoop van de anderen hetzelfde.

  Ik heb u zelfs in een ver verleden zelf eens de goedele liekens van de bloggers genoemd ;-), misschien moet de echte goedele in haar magazine ook eens blogs in the spotlight zetten?

 11. ewel interessante discussie, soms vind ik dat vrouwen teveel over die kinders klappen, ook op blogs allerhande, dat vind ik dan jammer. Maar ik doe het ook hoor, maar ik vraag me dan af of ik dat ook niet teveel doe, waar ligt de grens, wanneer moet ge dan stoppen over uw kinders en het nog eens over irritante collega’s hebben of zo

 12. Natuurlijk zijn mamablogs fijn om te lezen! Ik vind het ontroerend hoe mooi sommige mama’s over hun kroost kunnen schrijven.

  En de grens is inderdaad moeilijk te trekken, zowel tussen mamablogs en andere blogs als wanneer je te veel over de kinderen praat. Dat laatste hangt ook veel van het gezelschap af, vind ik. Als de anderen geen kinderen hebben, wordt het snel vervelend.

  Jouw blog verveelt me echter nooit! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *