Een welgemeende, winteruur.

Michel doet Fuck you naar de Zevende dag, maar vandaag wil ik persoonlijk vooral een momentje nemen om een welgemeend opgestoken middenvinger te richten naar (a) degene die het winteruur heeft ingesteld, (b) al wie het ondersteunt en niet te vergeten (c) alle journalisten die het in kranten, op tv en op de radio hebben over “deze nacht mogen we een uurtje langer slapen”. Sejieus, als ik u en uw ongepast sarcasme de komende dagen tegenkom, dan zou u wel eens onverwacht een vinger in uw oog kunnen krijgen. Eat that, facebookpokers.

Enfin. Zodoende was mijn lief deze ochtend al om zes uur met de dochter in de weer, en zodoende waren wij om elf uur gezellig allemaal samen kip aan ‘t spit aan het eten. Er was geen houden meer aan: het kind moest en zou opstaan respectievelijk eten.
Nu is het zes uur, en ze is moe, maar ik zeg u: ze gaat nog opblijven tot acht uur. In de hoop dat ze morgen weer netjes pas om zeven uur wil opstaan. Het is mijn beurt in de ochtendshift, namelijk.

15 thoughts on “Een welgemeende, winteruur.

 1. Hier juist van t zelfde, alleen 5u opstaan ipv 6u. Wij hebben haar gisteren een uurtje langer opgehouden maar dat heeft dus geen bakkes geholpen. Ik hoop dat ze ‘t morgen snapt…
  En wat ik ook kut vind aan het winteruur is dat het binnenkort weer om 4u donker is.

 2. Leve mijn kinderloosheid! Ik heb genoten van dat uurtje langer slapen en nog meer genoten van die zee van tijd de hele dag\”¦ *grijns*

 3. Mwoehaa.
  Onze kleinste at patatten om half elf, sliep in brokken en zat er véél te vroeg in vanavond. De kleuter zit nu klaarwakker te tetteren aan mijn kop, terwijl ze anders al in bed ligt. Dat deed ze, alleen te vroeg, en na een uur was ze weer wakker. Het wordt een gezellige nacht, vannacht. Klotewinteruur.

 4. Hier hetzelfde. Langer ophouden, toch wakker op hetzelfde uur en dan een ROThumeur de hele dag omdat ze niet goed geslapen hebben. rrrr

 5. Ik gebruik altijd dezelfde truc. In de namiddag al overschakelen – in de namiddag voel je dat niet of het 15u of 16u is. En gewoon voor jezelf kei hard die klok volgen en de kinderen laten meedoen. Zo schuift het voorbij…Allez hier toch.

 6. Niet om te zeuren, maar het is het zomeruur dat werd ingesteld, niet het winteruur. Het winteruur is de standaardtijd. Ik ben dus volledig voor het sjoemelen met de klok, want ik hou wel van dat uurtje langer licht in de lente en zomer!

 7. Troost u, dat compenseert dan eind maart, als het weer zomeruur wordt. Als iedereen sakkert dat er een uur minder te slapen valt. Dan slaapt uw dochter ineens tot half acht.
  (En ik was een zodanig slechte moeder dat mijn kinders altijd op onregelmatige uren eten kregen en zo, dat ze nooit veel last ondervonden van de omschakeling van uur)

 8. ‘t Is de schuld van den Duits. Voor echt. Middelvingers mogen dus in die richting, al gaat het niet veel helpen.

 9. Mijn gsm en de pc schakelen zichzelf blijkbaar om naar winteruur. Moet nog oven, microgolf en autoklok “juist” zetten. Vooral voor die oven zal ik er het boekje weer moeten bijhalen.

 10. Aha, wij passen hier het aloude familietrucje toe.
  In de aanloop van die uurwisselingen (zowel winter- als zomertoestanden) beginnen wij om de twee dagen de gehele dagroutine al naargelang een kwartier te vervroegen of te verlaten. Na een dag of twee komt er dan weer een kwartiertje bij of af en zo went hier iedereen aan een gemoedelijker tempo alvast een veertien dagen op voorhand aan die hele toestand. Het helpt!

  En echt, een kwartier eerder wakker da’s héééél wat beter dan een heel bruusk uur. Enfin, toch voor iedereen met klein grut.. denk ik zo.

 11. Mijn zoontje van 4 zei zelfs bij het opstaan, toen hij zich al een uur “stilletjes rommelend” had bezig gehouden, dat zijn schaapje (een “wekker” met een schaapje dat wakker wordt als hij mag opstaan) STUK was. Zijn bioklok kan ik dus niets wijsmaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *