Snow Snow Snow. Joepie.

Zeven uur in de ochtend was het. Mijn auto stond een paar straten verder geparkeerd, dus ik was — met mijn hoge hakken ja, voor de zoveelste keer IK HEB GEEN PLATTE SCHOENEN, BEHALVE TEENSLIPPERS EN STOPT MET MET UW OGEN TE DRAAIEN — al even aan het glijden door de verse witte smurrie en simultaan met het glijden aan het vloeken, zoals ik altijd doe als het sneeuwt. Tradities zijn er om in ere te houden. Mijn auto bleek onder een dikke laag sneeuw bedolven, dus moest er weggeveegd worden, en daarna met de krabber nutteloos werk verricht worden. En daarna moest er ook nog dankbaar een praatje gemaakt worden met een buurjongen omdat hij een emmerke warm water was gaan halen voor mij. Allemaal terwijl mijn voeten ijskoud hadden, ik probeerde recht te blijven en ik dus bedacht: hm, dat wordt moeilijk om op tijd op school te zijn.

Enfin, half acht zat ik dus eindelijk vertrekkensklaar in de auto en controleerde zoals altijd voor ik vertrok: portefeuille check – USB-stick met lesmateriaal check – gsm check. Hm, GSM niet check. Het ding was nergens te vinden en ik was zeker dat ik het nog had toen ik thuis wegging. De conclusie was snel gemaakt: ergens, onder de massa sneeuw, lag mijn telefoon. En ik ging hem dus niet laten liggen. Maar ik ging zeker ook niet beginnen graven om het ding te zoeken.
En dus moest ik wel terugkeren naar huis en het lief zijn telefoon halen en vervolgens mijn eigen nummer bellend de straat aflopen en Mac Gyver-gewijs een speurtocht door de ijzige kou starten.
Ik heb hem gevonden, ja. Ik heb er een dikke laag ijs moeten afkrabben, en ik was te laat op school. Allemaal de schuld van dat wit gedoe dat iedereen zo fantastisch vindt.

IK HOU ZOVEEL VAN SNEEUW, ECHT WAAR.

(En dan heb ik het nog niet eens gehad over de avond voordien, toen ik met mijn papa en klijn naar de voetbal ging. Buiten. Terwijl de centimeters sneeuw bleven toenemen en er zich een ijslaag op mijn gezicht vormde. Straks op Het Project meer daarover.)

17 thoughts on “Snow Snow Snow. Joepie.

 1. Allemachtig, das nog ‘s lekker wakker worden!!

  Vorig jaar negen weken sneeuw; heb er nu na vier dagen al genoeg van! *draait nog steeds met ogen* ;P

 2. En toch wil ik het nog eens met u hebben over schoenen. Jij hebt echt waar geen schoenen zonder hakken? :unk:

  Ik verwacht een blogreeks over hoe jij alle situaties oplost waarin ik mij niet kan inbeelden dat ik ze op hakken doe. EN VLUG WAT.

 3. 🙂
  Weet je wat de Sint deze ochtend bij ons gebracht heeft?
  Een slee, een skipak en skibottekes!
  Fun, fun, fun!!

 4. Ivm de schoenenkwestie van lilith: een ganse dag in pakweg de Efteling, Planckendael of aan zee rondwandelen? Eeuwig respect als dat lukt met hakken!

 5. @Saskaya: hoe? Doet gij zo’n daguitstappen op iets anders dan dan hakken? Dat is toch standaardvoetuitrusting?

 6. @i.: een hele avond rechtstaan, op een feestje of een optreden, bijvoorbeeld. Pretparken. Bossen. Langer dan vijf minuten moeten stappen.

  Ik zou doodgaan. 🙂

 7. euhm. waarom zou ik geen avond kunnen rechtstaan op hakken? het zijn schoenen é, ze zijn per definitie gemaakt om aan uw voeten te dragen. En ik val nog liever dood dan platgeschoeid naar een feestje te gaan. pretparken doe ik voorlopig niet, maar ik zie het probleem niet. Bossen zijn inderdaad avontuurlijk. Festivals ook, zeker als het regent.
  oh en trouwens: http://www.flickr.com/photos/kerygma/1827327554/
  mhaha.

 8. Verder mijn eeuwig respect, ik heb het ongeveer een jaar geleden opgegeven. Anders moest ik geopereerd worden aan mijn voeten denk ik *zoveel pijn doet het *. Dus, respect!

 9. Dan heb jij duidelijk andere voeten dan ik. Als ik tien minuten recht sta op hakken beginnen die van mij al te roepen dat ze naar huis willen. Ik ben dus ook nogal jaloers, ja.

 10. Hey I.
  ik nam de vrijheid even door te klikken naar die werkschoenen…

  Ik versta je he-le-maal wat die schoenen betreft :
  ikzelf bezig 1 paar bergschoenen (omdat bergaf in de sneeuw op hakken van 10cm er nu toch ook wat over was), 1 paar basketjes (omdat ze rood waren), heel wat teenslippers (in een even aantal) en 1 paar fake crocs (omdat ik op reis enkel hakken en teenslippers meehad en een gigantische blaar tussen mijn tenen de aankoop ervan noodzakelijk maakte).
  Voor de rest heb ik enkel hoge hakken. Hoe hoger, hoe beter.

  En mijn verbouwingen – ook ik deed die op havaianas. En met blote benen. Het litteken dat dat bewijst kan ik nog steeds voorleggen !

  Het was de eerste keer dat ik (op stiletto hakken) langs je blog wandelde, maar ik keer zeker terug !

  Groetjes
  I

 11. Blij dat nog heel wat vrouwen enkel schoenen met hakken hebben. Ik ben vrijdag wel op mijn bergwandelschoenen (heb ik dus wel) naar het werk gespurt in de hoop dat ik geen bekenden ging tegenkomen. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld… nooit meer….

  En de efteling op hakken heb ik gedaan en is zeker doenbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *