And so it begins.

Wij wonen ondertussen voor de 4e keer in de december hier in dit huis, in deze straat, in deze buurt. En elk jaar is het weer uitkijken naar de dag na Sinterklaas. Want de dag na Sinterklaas, dan begint de wedstrijd. De deelnemers aan de wedstrijd zijn een aantal tegen over elkaar liggende huizen, hier om de hoek. De eigenaars gaan zichzelf zwaar te buiten aan kerstdecoratie en ge ziet dat van ver dat het gewoon grandioos tegen elkaar op is. Het is vreselijk grappig om te zien, en het verandert in de eerste weken constant, tot dat deel van de straat één grote bron van sfeerlicht, gevelklimmende kerstmannen en slingers is.

Dit jaar heeft stuurboord de dans geopend. Naar het vervolg kunnen we alleen maar raden. Benieuwd!

het gevecht is begonnen, op de BP

9 thoughts on “And so it begins.

  1. In onze buurt (Krijtestraat) is er één huis dat alles overtreft: niet alleen slingerverlichting, ook een leger lichtgevende rendieren en kerstmannen in zijn voortuin. Die mens geeft waarschijnlijk op 1 maand meer geld aan elektriek dan wij op een heel jaar. Showing off.
    Maarrr… de Krijtestraat hebben ze nu volledig opengegooid voor nieuwe riolering en dat zal duren tot na de feestdagen, volledig afgesloten voor alle verkeer. Een straf van God.

  2. In de Eedstraat in Eke (niet ver van de Makro), is er ook zo’n huis waar huis en voortuin volledig vol staan.
    Deze week al eens gepaseerd en alles staat al aan.

  3. Oh man, vreselijk, zo’n straatvervuiling. Maar tegelijk inderdaad ook vreselijk grappig om te zien hoe mensen elkaar proberen te overtreffen in Amerikaansche kleinburgerlijkheid. Laat dat leger klimmende kerstmannen maar komen!

  4. Lichtpollutie! Een beetje vind ik best gezellig maar zo’n hoop lichtgevende beesten en de contouren van uw huis en van die inbrekende kerstmannen etc.: vreselijk! Mijn eerste gedacht bij het zien van uw titel en foto was dat er een hoerenkot in uw straat geopend werd … Dan is Kerstverlichting wel een opluchting 🙂

  5. Hoorde daarnet op de radio een man vertellen dat ze dit jaar meer dan 6000 kerstverlichting-lampjes in hun living hebben (nee er staat geen nulletje teveel ) en elk jaar gaan ze op zoek naar andere /nieuwe artikelen . Iedereen heeft recht op minsten één afwijking he .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *