Tranquillize uw kerstboom.

Mijn lieve vriendin S., die werkt voor Madoc en zulks heeft al eens een voordeel. Zo had ze bij een recent bezoekje niet alleen toestanden mee voor het spook (ja, die uberhippe jurkjes en pullekes komen van daar — leve vriendinnen met dochters die een jaar ouder zijn dan de mijne!), ze had ook een cadeauke mee voor mij. Cadeaukes voor mij, dat zijn de beste cadeaukes, vind ik persoonlijk. Zeker als ze in schone doosjes zitten en ik er uren naar kan kijken. Want inderdaad, ik kreeg een Heuvelland Tranquillizer, omdat ik wel eens wat stilte kan gebruiken, op zijn tijd.

Ik vind het een geniaal concept, die Tranquillizer: in het doosje zitten tien verzegelde stille plekken in het Heuvelland. Tien keer een een uitvouwbaar flapje kaartjes met een stukje achtergrond over de stilteplek, een plannetje van hoe u er komt, een fijne tekening van mijn favoriete tekenaar — de heerlijk poetische Randall C. –, een gedicht van de geliefde dichter Luuk Gruwez en een foto van Michiel Hendryckx. Tien keer. Met een zeer grappige bijsluiter erbij. Omdat stilte een uitstekend medicijn is, dat weet iedereen. Aandoenlijk schoon vind ik dat.

Enfin, het is hier zo megadruk de laatste maanden, dat er van stiltekuren voorlopig geen sprake is. Zij en zij probeerden het wel al uit, en kwamen content en “zo chill als een otter” terug. Zij heeft er eentje, en in 2011 ga ik ook, een heel weekend, met alleen mijn geliefden en de stilte, zeker weten. Voorlopig neem ik het prachtig vormgegeven dooske gewoon vaak ter hand, om een beetje te lezen of te kijken. En dat op zich doet al veel deugd.

Daarmee dat ik dus eigenlijk niet wilde wachten om erover te vertellen, want de hele Heuvelland Tranquillizer schreeuwt gewoon “perfect kerstcadeautje” en misschien dat u nog wanhopig op zoek bent. 17 euro, in uw boekhandel, en u bent de ster van de feestdis.

Dank u voor de tip, i.
Het is gaarne gedaan, lieve lezers.

7 thoughts on “Tranquillize uw kerstboom.

 1. Ik las erover bij TFTC en was ook direct verkocht!
  Er ligt er ééntje op mij te wachten bij vriendin E., die ook nog bij Madoc gewerkt heeft, zo’n toeval zeg.

 2. Ik wilde er een kopen voor mijn ouders voor hun kerst, maar in de boekhandel werd me gezegd dat ze die tranquillizers hadden moeten terugsturen omdat er een nieuwe editie aankomt of zoiets. Dus… Ik zoek nog steeds een alternatief cadeau voor de mama en de papa. *diepe zucht*

 3. @ Kathleen: blijven volhouden!
  Je kan de Tranquillizer bij elke boekhandel die bedeeld wordt door de uitgeverij Halwijck vinden. Bij de meesten is hij in bestelling en zal hij voor kerst inderdaad moeilijk te verkrijgen zijn.

  Maar er is een oplossing, waarvoor hoezee! Je kan de Tranquillizer ook rechtstreeks bestellen bij VVV Heuvelland, waarna zij het pakket per post opsturen. Als ons aller bpost meewil, ligt er alsnog een schitterend cadeau onder uw kerstboom, tegen vrijdagavond.

  VVV HEUVELLAND
  Reningelststraat 11
  8950 Heuvelland-Kemmel
  057 45 04 55
  http://www.heuvelland.be

 4. Ik heb er zondag één besteld voor mijn ouders, dus ik duim kei hard dat ik die tegen vrijdag heb! En ik ben nu al jaloers eigenlijk, ik had er beter voor mezelf ook ineens eentje besteld…

 5. Ik heb dat dankzij TFTC op mijn kerstlijstje gezet, dus ik hoop dat ik dit weekend kan beginnen uitkijken naar rust en stilte 🙂

 6. @Sien: bedankt voor de tip, ik heb gisteren een besteld, onmiddellijk betaald en vandaag zat er al een Tranquillizer in mijn brievenbus.
  Het doosje ziet er alvast geweldig uit, die bijsluiter maakt het helemaal af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *