i. en de gesponsorde kaas.

Een tijd geleden vroegen de mensen van Brugge Kaas of ik een mandje grief van hen wilde krijgen, om mee te koken. Awel ja, natuurlijk, antwoordde ik, want wij eten hier thuis graag kaas. En als we het voetbal buiten beschouwing laten hebben we ook niks tegen Brugge.
En zo kwam het dat ik vorige week een mand thuis aangeleverd kreeg, bomvol allerlei variëteiten van het Brugge Kaas-gebeuren: Brugge Jong, Brugge Belegen, Brugge Goud, Brugge Prestige, Brugge Blomme, Brugge Broodje Classic, Brugge Broodje Apero, en Brugge Rodenbach.

Het voornemen was dat ik met elke soort iets anders zou proberen maken, en ik draaide als eerste wapenfeit die middag nog de Brugge Belegen in een omelet. Dat is zo simpel dat u er eigenlijk geen recept voor hoeft: eitjes klutsen, eitjes bakken, blokje kaas erop. Misschien een tip, echter: gebruik een pan die ook in de oven mag en zet na een halve minuut bakken op het vuur de pan onder de hete grill. Ge krijgt dan een eitje dat vanboven en vanonder gestold is en in het midden nog lopend. Yummers.

Enfin. En toen was het weekend voorbij, en was het een beetje drukskes, en toen werd het weer weekend en bleken wij al opgegeten te hebben, zomaar tussendoor: Brugge Jong, Brugge Goud, Brugge Blomme, Brugge Broodje Classic, en Brugge Rodenbach. Ahum. Had ik al gezegd dat wij moeilijk van kaas kunnen blijven als dat in onze frigo ligt?
Gisteren heb ik dan heel snel een slaatje gemaakt met de Prestige, voor man en kind ook daar mee weglopen. Het was een groot succes, zelfs bij het kind, ondanks azijn en rauw witloof.

Nodig: een stronk of twee grondwitloof per persoon, een appel per persoon, een blok Brugge Prestige (lekkere oude kaas), olijfolie en balsamico-azijn.
Poepsimpel is het: maak het witloof schoon en snij het in lange repen. Schil de appels, en snij die in dunne schijfjes. Maak met de dunschiller dunne repen kaas. Meng alles door elkaar, en roer er naar smaak balsamico-azijn onder en wat olijfolie. Meng opnieuw. Eet op met stokbrood en make yummie-sounds.

One thought on “i. en de gesponsorde kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *