De walen, die zien hun kinders dus ook graag é.

Het is niet omdat we veel moeten werken, dat we ons niet kunnen ergeren, nietwaar. Want af en toe hebben we nog wat energie over natuurlijk, en ergernis is uitstekend voor de kanalisatie daarvan.

De betoging van zondag, daar was blijkbaar een bepaald percentage Franstaligen en een bepaald percentage Nederlandstaligen! En dat is blijkbaar relevant want het is het grootste aandachtspunt in de gazetten! En iedereen weet: als het in de gazetten staat dan is het belangrijk. Kijk naar DASM. Ook staatsbelangrijk, dus alle dagen pagina-groot uitgebraakt bij uw ontbijtkoffie. Maar ik dwaal af, het ging over die dekselse Franstaligen gaan en hun percentage op de betoging.

Ben ik eigenlijk de enige die dat gedoe van wulder en zulder grondig beu begint te worden? Allez, ik ben nu niet zo politiek begaafd als al die meneren en mevrouwen die hard werken aan de akkoorden die heel ons leven gaan veranderen, maar iets zegt mij dat het benadrukken van verschillen nog nooit iemand deugd heeft gedaan. Maar kijk, misschien ben ik verkeerd, want ik voel mij wulder noch zulder, dus wat zou ik recht van spreken hebben? Ik passeer de tijd, en ondertussen neurie ik I hope the Russians love their children too.

7 thoughts on “De walen, die zien hun kinders dus ook graag é.

  1. Awel ik zat dat ook te denken toen ik vanmorgen naar het laatavondnieuws van gisteren keek. Het feit dat er meer Franstaligen waren, zou toch perfect kunnen komen doordat er meer promotie voor de betoging was in Wallonië dan in Vlaanderen? Ik had er bijvoorbeeld niet van gehoord… En het lijkt me dat de meeste Vlamingen die impasse even beu zijn als de Walen, en dat het de meeste MENSEN niet veel meer kan schelen hoe het nu juist allemaal verdeeld wordt, als er maar IETS gebeurt.

  2. Of het is een enquête van Le Soir en dat bepaalt het resultaat. Ik denk dat iedereen het even beu is, het is hatelijk om in de bank onder druk gezet te worden om rap te beslissen omdat de leningen stijgen en ze het niet kunnen voorspellen omdat niemand weet wanneer er een regering komt

  3. awel ja JA JAAAA! Ik erger mij daar blauw aan, ik weet niet of je gisteren naar TerZake hebt gekeken maar ook daar werd wij en zij breed uitgesmeerd, meer nog daar werd er binnen de Vlamingen zelf ook even gedifferentieerd. Want franstaligen enerzijds en vlamingen anderzijds daar hadden ze het de hele dag al over gehad dus moesten ze ‘s avonds wat nieuwe groeperingen bedenken. Dus je had op de betoging ook nog Brusselse Vlamingen en dat is niet hetzelfde als Vlaamse Vlamingen. Oh nee, Brusselse Vlamingen zijn blijkbaar ‘slechte’ Vlamingen, jawel! Horror. Ik ben blijkbaar ook een slechte Vlaming (vgs de definitie “wil graag een politiek compromis en is niet zo bezig met wij en zij”) maar dan wel eentje dat in Vlaanderen woont. Om maar te zeggen dat ik me al een tijd politiek volledig genegeerd voelt. Eerlijk gezegd heb ik het echt gehad!
    (oja, ik lees al een tijd mee, en geniet van je woorden! heb je ontdekt via lien, grtz)

  4. Het is allemaal zo bizar… onze leefwereld globaliseert en op krak hetzelfde moment krimpt hij tevens in door de splitsingen in ‘wij’ en ‘zij’. En dan maar roepen dat de maatschappij er één van tolerantie en solidariteit is en moet zijn. Volgen wie nog volgen kan.

    Persoonlijk vind ik het uitvergroten en uitsmeren van verschillen een gevaarlijke bedoening die voor je het weet een eigen bevooroordeeld leven gaat leiden en uitmondt in dingen waarvan achteraf iedereen zegt ‘jamaar dat was nu ook weer niet de bedoeling’. We zagen het genoeg in de grote wereld rondom ons. Maar blijkbaar is leren uit ervaring niet meteen de sterkste kant van de mens. Pfff….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *