Neem uw dagboek en schrijf op:

De laatste dagen stapelen de bewijzen zich op. Maandag was het nog licht toen ik naar huis reed van het werk. ZES uur en nog niet eens nacht. Zotjes. Dinsdag ruimde Jella ons terras op, en bleek er een pot krokussen van vorig jaar zowaar weer aanstalten tot bloei te maken. De verslenste bieslook in de bloempotten op de vensterbank is een frisgroen jubelend sprietjesfestijn geworden. En dan heb ik het nog niet eens de sneeuwklokjes-bollekes die ik — veel te laat, i laugh in the face of gebruiksaanwijzingen van plantgoed — in de bevroren grond van de olijfboompot heb geduwd en die nu al komen piepen, zo moedig en zo het bewijs dat groene vingers zwaar overschat zijn.

En vandaag was het echt niet meer te ontkennen. Op donderdag 17 februari 2011 heeft uw dienaar het vastgesteld met de grootste zekerheid: er is sprake van een voorzichtig haar komst aankondigende lente. Pas op, ik zeg niet dat het al zover is, want iedereen weet hoe dat gaat met die dekselse natuur. Eerst een beetje zon en bloesem voor onze neus wapperen en dan hopla een sneeuwbui erachteraan en 14 dagen regen. Maar het was vandaag *wel* voor het eerst dat ik durfde hopen dat het niet voor altijd zal blijven duren, de winter.
Er was zon! Er was geen vest en toch in de hof zitten! Er waren lachende studenten! Er was zelfs een voorzichtig terras. Jawel. Bewijzen voldoende. Alles komt goed, lieve lezers, alles komt goed.

5 thoughts on “Neem uw dagboek en schrijf op:

  1. Dat het waar is, wat i. zegt! Hier stond gisteren de deur van de keuken af en toe open, zonder dat ik snel het gevoel kreeg: kou, dicht!! Vanmorgen rolluik van het slaapkamerraam naarboven gedaan, raam open gezet en terug in bed gaan liggen om naar buiten te kijken en te luisteren: meesjes, mussen, duiven, zelfs een specht zaten vrolijk te fluiten en rond te springen van eik naar spar naar den naar notenboom…

  2. Hoe ouder ik word; hoe meer ik tegen de winter opzie

    Hopelijk krijg jij hier gaan last van, want je beschrijft perfect hoe ik me voel sinds het inderdaad voelbaar is dat de dagen aan het lengen zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *