De cadeautjesregen van bol.com

Om de zoveel tijd doen wij hier een bestelling bij Bol.com. Ondanks het bestaan van azur en proxis blijft dat namelijk toch mijn favoriete webboekenwinkel: ze hebben een pak meer grief, en ze zijn altijd snel, goedkoop en correct. Ik moet ook toegeven dat ik nog nooit op amazon en dergelijk heb besteld: de enige keer dat het lief dat eens deed (met wat comedy-boeken geloof ik) moesten we geld voor douane betalen. Het is ondertussen 5 jaar geleden, en het zou nu anders kunnen zijn, maar ik vertrouw het zaakje niet. Dat hoeft u niet tegen te houden, natuurlijk: ik weiger ook boeken op e-readers te lezen en naar 3D-films te kijken, dus het zou kunnen dat ik gewoon een beetje ouderwets ben.

Maar bol.com dus. Meestal is zo’n bestelling een samenraapsel van een paar maanden wishlist bijhouden, zowel van mij als het lief. En dan bestel ik alles in één keer. Het grappige is dat de meeste van die zaken een verschillende leveringstermijn hebben (3 dagen, een week, 12 dagen, 3 weken, …) en dat Bol dus niet wacht met verzenden tot alles binnen is. Zo komt het dat in de weken na de bestelling er bijna dagelijks een pakje op me ligt te wachten, telkens met één boek of CD erin. En dat het dus wel tien keer feest is, in plaats van één keer groot feest.

Want pakjes met de post, dat zijn toch nog steeds cadeautjes, ook al hebt ge ze zelf betaald, vindt ge niet?

12 thoughts on “De cadeautjesregen van bol.com

 1. Dat vind ik ook zo leuk aan Bol, je krijgt gedurende 3 weken bijna elke dag een cadeautje en je moet niet wachten tot dat laatste boek eindelijk toegekomen is, om al te kunnen genieten van de eerste lading.

 2. @sas, dat is waar. maar ik merk toch dat de koeriers bijvoorbeeld twee of drie adressen hier vlakbij moeten doen. Dus ofwel bestellen mijn buren massaal bij Bol, ofwel werken ze voor veel verschillende firma’s tegelijk.

 3. Da’s inderdaad redelijk fantastisch, pakjes in de post. Mijn Bol bestelt wel via Amazon en al elke keer dik ok. Maar Bol.com moet dringend eens bekeken worden, de naam alleen al 🙂

 4. Wij zijn dan weer zéér fervente Amazon-kopers! Als je bij Amazon.com (of eigenlijk eender welke andere niet-Europese website) zou bestellen, dan loop je inderdaad -nog steeds- een hele grote kans dat de douane het pakje bekijkt en €10 douanekosten vraagt (omdat het eerder zeldzaam is dat het niet aangerekend wordt, calculeren wij dat in bij het vergelijken en vragen wij in dat geval géén cadeautjesregen maar een verzamelde bestelling – €10 is trouwens vrij standaard de kost bij een Amerikaans Amazon/Etsy-pakje, toen het vriendje een vouwfiets uit Japan bestelde was de douanekost logischerwijs wel wat meer).

  Als je je pakje bij Amazon Europa bestelt dan heb je nooit douanekosten (amazon.fr / co.uk / .de / .it). Amazon Frankrijk en Duitsland shippen kostenloos bij een bestelling vanaf €20, UK vanaf £20. Als je zoiezo gratis verzending wil dan is http://www.bookdepository.co.uk/ misschien nog een tip, daar hebben wij ook al goeie ervaringen mee. En tot slot, om een gemakkelijk en snel overzicht te hebben waar een boek het goedkoopst is: http://www.bookfinder.com!

 5. Als ik over die site zou vertellen tegen mijn moeder, zou ze een hartstilstand krijgen. Ze begrijpt namelijk niets van mijn liefde voor boeken. En al helemaal niet dat ge die koopt.

  Maar voor mij is die site… het PARADIJS! 😉

 6. Ik ben zo zot van pakjes. Ik word zelfs blij van brieven (diegene die geen rekening of factuur zijn natuurlijk), maar al de rest: heer-lijk!

 7. wij zijn hier fans van Amazon.de, altijd zeer snel!
  Proxis & Azur: aanbod zeer beperkt, zoekfunctie ongebruiksvriendelijk en vaak lange wachttijden…

 8. Ik bestel met regelmaat van de klok stofjes online en ‘t is inderdaad elke keer weer feest om zo’n cadeautje in de bus te krijgen! Al kan de visa-rekening dan opeens wel tegenvallen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *