i. test hoeveel mannen er dit weblog eigenlijk nog lezen.

Allez jong. Boussoufa naar Grozny. Ik versta dat gelijk zo moeilijk. Een massa geld natuurlijk: een contract van vier jaar, aan 2,5 miljoen netto per jaar. Dat wil zeggen: nooit meer moeten werken daarna. En in de gazet staat \”alles is te koop in voetbal\”.
Maar het is daar dus onveilig, in Tsjetsjenië, en het is superver weg, en het is – voor zover ik dat kan zien, ik ken daar niet zo veel van – niet echt een competitie waar die gast op zijn plaats is.

Het zal wel een illusie zijn te denken dat er andere dingen dan geld tellen zeker, in het leven?

21 thoughts on “i. test hoeveel mannen er dit weblog eigenlijk nog lezen.

 1. Niet meer moeten werken? Het is natuurlijk te zien hoe hoog zijn levensstandaard is, maar ik vermoed dat dat bij hem nogal meevalt.
  Verder denk ik wel dat hij kan meedraaien in de Russische competitie, hoewel hij misschien niet even spelbepalend zal zijn als in Anderlecht.
  En over die illusie: ik geloof daar heel graag in en belijd dat geloof ook, maar wellicht heeft niet iedereen evenveel keuze daarin. Als Bouss het toch doet, herdoop ik hem Hendrik 🙂

 2. Allez jong, een mens denkt op maandagochtend een nieuwe post over kinders te kunnen lezen, en dan slaat ze je met voetbal om de oren. Er zijn geen zekerheden meer.

 3. verbeterd! het was een tikfout. En ik had michel zijn comment genegeerd omdat ik dacht dat hij mij wilde wijzen op dat het met twee F-en was. Maar dat is het niet, dus ik heb met mijn ogen gerold alleen.

 4. Pff, ik dacht dat het een test was om te zien hoeveel mensen er zouden gemerkt hebben dat er een fout in de naam zat. Voor één keer dat ik weet wie een voetballer is. 🙂

 5. Dat zei mijn lief ook een van onze eerste dates: voetbal interesseert mij geen kneit. Terwijl ik af en toe wel kan genieten van een matchke op AA Gent.

 6. Naar Grozny in hemelsnaam en eventueel vlak voor de playoffs waardoor hij een eventuele landstitel aan zich zou laten voorbij gaan. Geld kan daar natuurlik voor zorgen maar het lijkt me ietwat onwaarschijnlijk.

  Anderzijds ben ik wegens mijn voetbalreligie geen Boussoufa fan (bij ons beter bekent als Maroufa maar dit terzijde). Ik zie hem ook niet echt meedraaien in de Russische competitie waar je er mag van uitgaan dat Grozny een degradatiestrijd tegemoet gaat en hij dat niet gewoon is.

  Daarnaast is alles een beetje praat naar de vaak want Grozny is blijkbaar heel Europa aan het afschuimen waardoor de transfer verre van zeker is.

 7. hm, in De Morgen staat dat hij al een akkoord heeft, en als de russen de transfersom die anderlecht wil, betalen, dat ze rond zijn. Weten ze dat nog niet bij de VUM toch, musti?

 8. Persoonlijk vind ik dat het niet helemaal over voetbal gaat. Maar over keuzes maken in het leven. En geld. Veel geld. (Of klink ik nu te veel als een vrouw? Waarschijnlijk. Ik ken dan ook redelijk weinig van voetbal -afgezien van de voetbaluitslagen die ik voorlees. En buitenspel, wat ik wel degelijk begrijp – waarvoor graag applaus)

 9. I. Ik zit niet op de redactie en tegenwoordig lees ik mijn gazet ‘s avonds dus ja.
  Och Money makes the world go round maar dat mogen we blijkbaar veranderen in money makes people go around the world.
  PS: de VUM bestaat niet meer ‘t is Corelio 😉

 10. Ach die mens gaat geen aanpassingsproblemen hebben hoor!! Heeft hij in een ver verleden niet bij een marginaal wit-blauw clubje met een “cowboy-en-indanen”-bijnaam gespeeld? Nadien ben je alle gewoon!!! Haha

  (Dit is natuurlijk met een vette knipoog bedoeld, door een Clubsupporter)

  Voetbal gaat allemaal om geld natuurlijk. Gespeeld door een paar venten die evenveel uren bij de kapper zitten als op training, tattoos met schrijffouten laten zetten, met een saccoche rondlopen. Vaneigens ben ik veel te cru! Maar als ik zie dat die voetbalboys met hun kalrode voetbalschoentjes een rolmodel zijn voor klein mannen die voetballen (zoals mijn zoontje) en als ik zie hoe sommige van die gastjes (en hun ouders) zich de zaterdag op het veld (en langs de lijnen) gedragen. Dan kan frons ik mijjn wenkbrouwen en kan ik mijn gedacht niet cru genoeg zijn!

 11. Ik snap dat hij na paar jaar bij eenzelfde club eens andere lucht wil gaan opsnuiven. Maar of dat een overgang naar Grzony nu die grote stap voorwaarts is? Ik dat hij wel naar de Spaanse, Engelse, Duitse of Italiaanse competitie zou gaan. Zou daar zeker niet afsteken.
  En ik denk dat de trainer van Gronzy, Ruud Gullit, een heel belangrijke factor was bij zijn overgang.

 12. Die baas al eens gezien? Die zal zijn geld nu wel op hele koosjere manieren bijeen zoeken, ik ben ervan overtuigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *