Verwarrend, dat lente-gedoe.

Mijn dochter, die is in de war. Omdat ik normaal gezien nogal sta op jas en muts, en dat wij daar al menig peuterdrama over doorstaan hebben. Denk: gillen, op de grond liggen, proberen mij welgemikte vingers in het oog te porren, the works. Dus toen ik vanmiddag, toen ik haar afhaalde op de babyfabriek zei: “goh, kindje, we gaan alleen uw trui aandoen, het is warm buiten” staarde ze me verbijsterd aan. Stond erop haar jas toch aan te doen en die muts die moest ook AAAAAAAAAN. Ze keek me ook aan met een blik van: moeder, alstublieft, maandenlang hetzelfde gezaag en nu ik er mij bij neergelegd heb, verandert ge de regels.

Ze heeft gelijk, natuurlijk. Als het lente is veranderen alle regels. Dat is de wet.

13 thoughts on “Verwarrend, dat lente-gedoe.

 1. Mag ik je vragen waarom jij de crèche een baby-fabriek noemt?
  Waarom heb je het niet over een pis-kak-snotkind?

  ik denk dat de benaming baby-fabriek zeer kwetsend is voor alle kinderverzorgsters hoor

 2. oh? kwetsend? Dat is zeker niet de bedoeling, het is een grapje: wij gaan naar ons werk, mira ook. Ik noem mijn werk de leerfabriek en het lief zijn werk de televisiefabriek. Maar als dat kwetsend is voor _alle_ kinderverzorgsters dan zal ik het woord niet meer gebruiken.

 3. Mijn dochter studeert voor kinderverzorgster en die studies zijn zeker niet te onderschatten.

  BTW: in mijn perpectie staat een fabriek voor iets negatiefs, het moet allemaal rap rap, vlug vlug

  nu snap ik beter wat je wilt bedoelen

 4. Die dochter van u: een echt pateeke, niet?
  Mijn onthaalmoeder is een weekmama. Zo hebben we allemaal onze eigen benaming voor de dingen, niet?

 5. ik vind babyfabriek hilarisch (al zouden we dat thuis eerder gebruiken voor een materniteit) – ik werk er wel niet, maar zet er ook elke dag een kind af. En ik ben zeer blij met onze babyfabriek, want daar worden heel leuke dingen gedaan met ons kind maar met 20 minimensjes natuurlijk allemaal iets meer routineus en georganiseerd als bij ons thuis (tuurlijk!!), dus ik kan me wel vinden in de benaming. Trouwens ze maken daar bij ons knutselwerkjes en tekeningen aan de lopende band 🙂 (tot groot plezier van onze miniman)

 6. Het zou spijtig zijn als je ‘t woord ‘babyfabriek’ niet meer zou gebruiken. Alleen maar omdat 1 iemand dat niet graag hoort en daarmee denkt te mogen spreken voor alle kinderverzorgsters.Tsss…
  Tenzij je een nòg leukere benaming vindt, dan is ‘t ok. En dat zal wel ‘t geval zijn…

 7. Och, voor mij mag de term babyfabriek teruggebruikt worden hoor (nu snap ik de uitleg erachter)

  hoewel leenmama ook niet slecht klinkt 😉
  of anders speelfabriek 😉

 8. haha, inderdaad een heel herkenbaar fenomeen. Die van mij gaat zelfs nog verder door ook met mijn jas en sjaal te komen aandraven…en ik moet die aandoen anders is het drama-time.
  Heerlijke blog die je hebt trouwens!

 9. Vind dit wel lachen… ik ben kinderverzorgster en ik spreek zelf van de babyfabriek.
  Dus ik zou niet spreken van kwetsend voor alle kinderverzorgsters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *